13 June 2024

De ce sa investesti in propriile statii de incarcare electrice?

Numarul “autoturismelor verzi” sau altfel spus al masinilor masinilor electrice creste intr-un ritm destul de accelerat, semn ca din ce in ce mai multi oameni pun pret mediul inconjurator, dorind totodata sa aiba acces la o solutie de mobilitate cat mai accesibila. Masinile electrice nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni astazi, avand in vedere ca au devenit populare in toate colturile lumii. Una dintre cele mai comune intrebari care au aparut in randul soferilor posesori de masini electrice are in general legatura cu posibilitatea de incarcare. Desi a trecut ceva timp de la aparitia acestor masini, statiile de incarcare electrice inca par a fi insuficiente, astfel ca posibilitatile de incarcare ale masinilor electrice sunt destul de limitate.

Vestea buna insa este faptul ca aceste statii de incarcare electrice pot fi regasite astazi cu mare usurinta, oferind chiar posibilitatea de a le amplasa chiar si in propria curte. Astfel, daca ai luat decizia de a avea prropria statie de incarcare, aici https://www.eorion.ro/statii-incarcare-electrice, poti gasi o gama larga de statii de incarcare electrice, de la producatori renumiti, adaptate in totalitate nevoilor tale. Iata cateva motive solide pentru care sa investesti in propria statie de incarcare electrica.

            Confortul

Unul dintre motivele principale pentru care investitia intr-o statie de incarcare electrica este o decizie cat se poate de inteleapta, reiese din faptul ca vei elimina complet necesitatea de deplasare pana la un punct in care exista o astfel de statie. Mai mult decat atat, procesul de incarcare poate fi concomitent si unul ce dureaza, astfel ca totul poate deveni destul de inconvenabil. Prin instalarea unei statii de incarcare electrice in propria curte, vei inlatura complet majoritatea inconvenientelor legate de incarcare.

            Investitia poate fi usor amortizata

Daca la inceputuri statiile de incarcare electrice presupuneau un oarecare efort financiar, astazi acestea pot fi achzitionate la preturi foarte accesibile si vin la pachet si cu posibilitatea de a incarca in timp record bateria masinii. Un pret accesibil se traduce printr-o amortizare rapida a investitiei, la acest lucru contribuind desigur eliminarea completa a deplasarilor pana la un punct de incarcare.

            Utilizarea statiei de incarcare la discretie

Desi numarul autoturismelor electrice este inca reduse, achizitiile pentru acestea se afla pe un trend ascendent, ceea ce inseamna ca intr-un viitor nu foarte indepartat, numarul acestora va creste considerabil. Intr-un asemenea context, nu ar fi de mirare ca statiile de incarcare sa fie luate cu asalt, ceea ce poate duce la formarea unor cozi, un inconveninent destul de neplacut. Prin investitia intr-o statie de incarcare electrica pe care sa o amplasezi direct in curtea casei, vei putea uita complet de acest inconvenient atunci cand te afli acasa.

Usurinta in montare, intretinere si utilizare

Un alt motiv pentru care sa investesti intr-o statie de incarcare electrica este si faptul ca acestea sunt in general usor de montat si de intretinut, insa este totusi recomandat sate consulti cu un expert electrician inainte pentru a face toate verificarile necesare si pentru exclude orice fel de risc si pentru a alcatui circuitul electric necesar in mod corespunzator.