22 June 2024

De ce să alegi un generator electric diesel?

Alegerea unui generator electric diesel e din ce în ce mai mult opțiunea  corectă pentru multe întreprinderi. În situația de incertitudine actuale a prețurilor la combustibil, firmele au nevoie de un generator de curent diesel care să ofere calitate, fiabilitate și eficientă din punct de vedere al costurilor.

Motoarele diesel au un istoric deja demonstrat în timp. Un generator de curent diesel are reputația  de a fi extrem de eficient și economic. Combustibilul motorului diesel, adică motorină, are un preț actual puțin mai mare decât benzină, dar se poate extrage mai multă energie din motorină în comparație cu același volum de benzină.

Acesta este motivul pentru care motoarele diesel din automobile asigură un kilometraj mai mare, ceea ce îl face o alegere mai bună pentru transportul echipamentelor grele.

Câteva  dintre avantajele utilizării motoarelor diesel sunt următoarele:

  • Motoarele diesel mai noi au niveluri reduse de zgomot și costuri de întreținere.
  • Sunt construite mai robust pentru a rezista la rigorile compresiei mai mari.
  • De obicei, oferă o economie de combustibil mai bună, consumul e mai scazut cu 25% până la 30 % față de motoarele pe benzină.
  • Motoarele diesel nu au bujii sau distribuitori. Prin urmare, nu au nevoie niciodată de ajustări la sistemul de aprindere.
  • Generatoarele pe benzină ard mai rapid și sunt mai fierbinți decât generatoare diesel și, prin urmare, au o durată de viață semnificativ mai scurtă în comparație cu ele.

Motoarele diesel sunt utilizate în mod obișnuit că motoare mecanice, generatoare de putere și motoare de autoturisme. Sunt prezente în aproape toate industriile și pot fi observate zilnic dacă ar fi să privești sub capotă automobilelor sau autoturismelor. Motoarele diesel industriale și generatoarele pe bază de motorină au aplicații în domeniul construcțiilor, în marină, industria minieră, sănătate, silvicultură, telecomunicații, minerit și agricultură, pentru a numi doar câteva. Generarea de energie pentru o putere primară sau de rezervă este aplicația principală a generatoarelor diesel din ziua de azi.

Generatoare pe motorină sau generatoare electrice sunt utilizate în nenumărate unități industriale și comerciale. Generatoarele pot fi utilizate pentru aplicații mici, cum ar fi în case, precum și pentru necesități mai mari, cum ar fi fabrici, zone industriale, spitale și clădiri comerciale. Pot fi fie surse de alimentare prime, fie surse de rezervă de rezervă și sunt disponibile în diferite specificații și dimensiuni. Seturile generatoare diesel de 5-30KW sunt utilizate de obicei în aplicații personale simple. Aplicațiile industriale acoperă un spectru mai larg de puteri (de la 30 kW la 6000 kW) și sunt utilizate în numeroase industrii din întreaga lume.