18 June 2024

De ce sa alegi un covor dezinfectant

Atunci cand iti doresti sa devii unul dintre cei mai renumiti antreprenori din domeniul public trebuie sa acorzi o atentie in detaliu fiecarui lucru in parte, de la alegerea unui personal calificat si cu vaste atributii profesionale, pana la modul de amenajare a amplasamentului in cel mai mic detaliu.

In materie de amenajari interioare si domenii publice de activitate exista doua elemente la care trebuie sa acorzi o atentie deosebita – modul de finisare al peretilor si modul in care concepi si accesorizezi pardoseala. Desi visul oricarui antreprenor e sa obtina profituri foarte mari cu investitii foarte mici, acest lucru nu este posibil, cel putin nu atunci cand ai asteptari ridicate si iti doresti beneficii pe masura.

Iar investitia in cele mai bune accesorii de interior va contribui fara indoiala la bunul demers al afacerii tale. Pentru pardoseli durabile si care nu vor lasa loc de compromisuri, fie pentru amenajari exterioare de top, ce vor contribui la cladirea unei prime impresii, alegerea unor covorase dezinfectante poate fi o alegere ideala.

De ce sa alegi un covor dezinfectant

Covorasele dezinfectante sunt ideale pentru mediile suprapopulate sau cele pentru trafic intens, cat si pentru mediile care pot fi adesea periculoase sau in acele locuri unde se lucreaza cu lichide si substante ce pot fi daunatoare.

Covoarele dezinfectante sunt realizate din materiale ultra rezistente, cu proprietati dezinfectante si antibacteriene de durata, ce previn raspandirea bacteriilor sau a gradului de toxicitate, cat si a murdariei excesive. Sa luam drept exemplu un laborator de analize, unde adesea se pot sparge vase si accesorii de lucru sau unde pot interveni numeroase curgeri de substante chimice si/sau poluante. Aceste covorase profesionale vor preveni imprastierea rapida a agentilor poluanti si vor proteja atat suprafetele de contact sau pardoseala, cat si angajatii.

De altfel, spre deosebire de covorase HORECA de interior sau exterior, murdaria obisnuita, de zi cu zi, acestea nu se vor mai umple cu praf si murdarie pe care s-o degajeze ulterior, lucru foarte util de altfel, mai ales in mediile de unde rezulta cantitati ridicate de astfel de particule ce pot fi considerate de asemenea un factor poluant. Cu cat mediile sunt mai periculoase, cu atat este mai recomandat sa utilizezi unul sau mai multe astfel de covoare dezinfectante.

Un alt beneficiu si caracteristica de baza este faptul ca aceste covoare pot fi “umplute” cu solutie dezinfectanta, un argument extrem de practic pentru orice societate. In loc sa pulverizezi solutie in nerepetate randuri pe covoarele si materialele in consecinta, nu ramane decat sa impregnezi si sa “depozitezi” o cantitate minima de dezinfectant care va avea rolul unei bariere de protectie pentru populatie, cat si pentru amplasament. Ulterior unei utilizari aceste covorase pot fi curatate cu usurinta, fara a necesita o mentenanta complicata sau de durata. Unele covorase dezinfectante au si o capacitate speciala de autolipire, prin intermediul careia capteaza efectiv particulele daunatoare si le neutralizeaza cu usurinta.

Practic, exista covorase dezinfectante eficiente indiferent de nevoi sau de specificul unui domeniu de activitate.