17 June 2024

De ce masinile electrice au viteze maxime mai mici decat cele clasice?

Una dintre diferentele semnificative dintre masinile electrice si vehiculele pe combustibil este variatia vitezei maxime. Masinile electrice au reputatia de a avea viteze maxime mai mici decat masinile obisnuite.

Masinile electrice au viteze maxime mai mici din numeroase motive, inclusiv specificatiile producatorului, clasificarile de greutate, constientizarea sigurantei si limitarile bateriei. Unele dintre aceleasi caracteristici care fac vehiculele electrice sa sprinteze mai repede de la 0 la 60 le ofera si un dezavantaj in ceea ce priveste viteza maxima.

De ce masinile electrice au limitatoare de viteza instalate?

Masinile electrice au limitatoare de viteza instalate, dar la fel se intampla si cu multe vehicule mai noi cu motor cu ardere interna. Producatorii plaseaza aceste limitatoare pe masini din mai multe motive, iar acestea sunt cateva dintre ele. In plus, atunci cand folosesti masina extrem de intens la viteze mari, vei avea nevoie sa o incarci mai des, iar noi iti recomandam incarcatoarele de la Echarged care te vor ajuta sa iti incarci masina mai repede si mai usor, cu costuri reduse.

Probleme nr. 1 cu anvelopele

Anvelopele unei masini trebuie sa fie proiectate pentru a face fata vitezei cu care se misca. Unele masini au anvelope care pot suporta doar viteze de pana la 118 MPH fara a fi vulnerabile la explozie. Astfel, producatorii limiteaza tarifele de top ale unor vehicule pentru a se potrivi cu clasa de viteza a anvelopelor obisnuite.

#2 Pentru a proteja soferii

Un alt motiv pentru care producatorii limiteaza viteza maxima a vehiculelor este acela de a proteja soferii si pasagerii. Doar pentru ca o masina poate atinge viteze de 150 km/h sau mai mult nu inseamna ca soferul ar trebui sa o impinga la aceasta capacitate. Cu toate acestea, unii soferi riscanti ar putea fi tentati sa-si conduca masinile la viteze inadmisibile, expunand oamenii la posibile accidente. Noua legislatie cere producatorilor sa instaleze limitatoare pentru a reduce la minimum aceste incidente.

# 3 Pentru a preveni incendiile si supraincalzirea

Riscul de supraincalzire si deteriorarea bateriei devine o problema atunci cand un sofer forteaza o masina electrica pentru a functiona la viteze mai mari. Riscul se dubleaza vara cand temperaturile cresc. Astfel, multe vehicule electrice au limitatoare instalate pentru a impiedica soferii sa treaca de o anumita viteza. Viteza cu care producatorul seteaza limitatorul depinde de marca si model.

Acesta variaza de la un nivel scazut de aproximativ 100 km/h pana la o valoare maxima de aproximativ 250 km/h. Cu toate acestea, unele vehicule de ultima generatie au limitele setate mai sus, deoarece pot suporta mai multa viteza.

Care este viteza maxima a masinilor electrice?

Viteza maxima a vehiculelor electrice variaza foarte mult. Tesla Model S este capabil sa atinga viteze de peste 200 MPH. In plus, poate ajunge de la 0 la 60 MPH in mai putin de doua secunde.

 

Un avantaj al detinerii unui vehicul electric este ca este capabil sa ajunga la 0-60 mult mai repede decat multe masini pe benzina.