Cu lapte, neagra, alba… ciocolata este o minune pe care cu totii, mici sau mari, o apreciem si probabil cu greu am putea trai fara ea. Ciocolata este delicioasa si nu cred ca poate sa spuna nimeni contrariul. Este pentru toate gusturile, accesibila oricui si ne face viata mai frumoasa. Fie ca mancam o ciocolata sau un tort ori o prajitura, placerea este la fel de mare. Ciocolata este preferata tuturor, mai ales cand vine vorba despre torturile aniversare sau pentru orice alta ocazie. Cofetariile, precum Cofetaria Narcisa au la loc de cinste delicii precum tort Amandina, unul din cele mai iubite si comandate torturi de ani de zile. De asemenea, torturile cu mai multe tipuri de ciocolata sunt la fel de iubite si alese pentru a infrumuseta mesele noastre de sarbatoare si pentru a ne incanta oaspetii. In fine, exista o multime de motive pentru care fiecare dintre noi iubeste ciocolata si nu ar refuza un tort de ciocolata, insa noi iti oferim cinci motive pentru a ceda dulciurilor de orice fel, care contin deliciosul ingredient.
Un parfum care iti aduce aminte de copilarie
Gustari, zile de nastere, Paste, Craciun… Sunt nenumarate ocazii fericite pe care le legam involuntar de torturile de ciocolata sau de ciocolata. Prin urmare, nu este surprinzator sa dorim sa ne contopim iar in amintirile noastre bune si sa transmitem aceasta placere gustativa copiilor nostri. Totusi, mare atentie la consum. Copiii din ziua de azi au tendinta dea consuma mult dulce. Asa ca, consumati ciocolata, insa cu masura.
Un statut separat
Introdusa in Europa in secolul al XVI-lea, ciocolata este unul dintre acele alimente rezervate initial regilor si nobililor. Medicii i-au atribuit chiar si virtuti terapeutice (inclusiv afrodisiace, niciodata demonstrate). Odata cu era industrializarii, a devenit in cele din urma mai democratica, dar datorita istoriei sale speciala, ciocolata a fost mereu considerata un aliment deosebit, asociat cu luxul.
Ciocolata, un mic efect de stimulare si energie
Ciocolata contine aproximativ 500 de molecule diferite, dintre care unele actioneaza asupra creierului (cofeina, magneziu, serotonina etc.) si, bineinteles, zahar. Suficient pentru a da un mic impuls punctual. Totusi, nu este suficient ca doua sau patru patratele de ciocolata sa ne readuca pe picioare, insa sunt suficiente pentru a ne face placere si a nu ne face dependenti!
Activeaza „circuitul recompensei”
Zaharul, grasimile, dar si alte molecule dintre cele pe care le contine ciocolata (salsolinol, feniletilamina) favorizeaza secretia de dopamina, un neurotransmitator care ofera placere. Si intrucat avem o memorie foarte buna de senzatii placute, dupa aceea, simpla vedere a catorva patratele de ciocolata ne face sa vrem sa le muscam imediat, la ordinea imperativa a creierului nostru. Si sa nu mai vorbim de o felie de tort de ciocolata!
Ciocolata ne conditioneaza creierul
Uneori nici nu trebuie sa vezi sau sa simti aceasta dulceata ca sa-ti poftesti. Asa ca mersul intr-un loc in care ai mai fost inainte poate avea acelasi efect daca este asociat cu o poveste cu ciocolata dulce: de exemplu, o cofetarie sau bucataria bunicii!
Nu rata
Sfaturi Valoroase pentru Alegerea unei Formații de Nuntă în București
Ghidul Dvs. pentru Înțelegerea Avantajelor unui Avocat
Sfaturi de la frizerii canini: Cum îngrijești blana cățelului între vizitele la frizer?