17 June 2024

De ce elevii inteleg mai bine atunci cand au in clasa o tabla magnetica

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/2Q3Ivd-HsaM

Tabla magnetica vine cu mai multe avantaje in plus fata de cele deja evidente si acest lucru ajuta la imbunatatirea actului educational. Vestea buna este ca se pot achizitiona table magnetice de aici la un pret foarte avantajos, astfel incat fiecare clasa sa aiba una.

Pe tabla magnetica scrisul este mai lizibil

Desi se spune ca fundalul negru cu scris alb este cel mai usor de citit, in realitate, acest lucru nu se aplica si tablelor. In plus, se stie ca foarte multe table din scoli aveau alte nuante, numai negru nu. In timp fie deveneau gri, fie erau cumparate direct verzi sau mov.

Citeste si: Tabla magnetică nu este utilă numai în unităţile de învăţământ! Iată cum o foloseşti în avantajul tău!

In plus, pe o tabla neagra se scria cu creta, lucru care facea ca scrisul dascalului sa se transforme, creta nefiind tinuta in mana ca un pix. Pe o tabla magnetica, se scrie cu markerul, care poate fi tinut in mana ca orice alt instrument de scris normal, ceea ce face ca tabla sa transforme scrisul intr-unul lizibil.

Elevii pot memora vizual mai usor

Memoria vizuala este una dintre cele mai comune tipuri de memorie. Sunt putini cei care au memorie auditiva, iar memoria olfactiva nu se aplica decat in foarte putine domenii si de aceea, nici nu este luata in calcul atunci cand vine vorba de actul educational in general. Pe o tabla magnetica se poate scrie in culori, astfel incat memoria vizuala a elevului sa fie stimulata si acesta sa retina mai usor informatia.

Mediul scolar devine mai sanatos

Un alt avantaj este faptul ca mediul scolar va deveni mai sanatos in momentul in care sunt folosite table magnetice. De pe tablele clasice, praful de creta se imprastie in toate directiile si in cele din urma ajunge pe haine, pe maini, in gura si este chiar inhalat de toti cei prezenti, inclusiv de profesor.

La final, dascalii spun ca ajung sa scuture cantitati considerabile de astfel de praf de pe haine. Pe o tabla magnetica, markerul utilizat are tus colorat, care se va sterge cu usurinta cu ajutorul buretelui uscat.