21 June 2024
analko

De ce ai nevoie de vopsire in camp electrostatic

In ultimii ani, clientii, din dorinta de a imbunatati calitatea produselor lor, au inceput sa acorde tot mai multa atentie vopsirii in camp electrostatic, si care este o acoperire puternica si durabila. Metoda de vopsire in camp electrostatic ofera produselor metalice un aspect competitiv si o durata lunga de viata. Metoda de vopsire electrostatica se aplica produselor industriale fabricate sau a structurilor pentru constructii. Pentru a asigura cele mai bune proprietati metalelor, Analko foloseste vopsea lichida si vopsea pulbere de calitate buna. Vopsirea electrostatica este una dintre modurile eficiente de a rezolva problema coroziunii metalelor. Aceasta metoda permite cresterea coeficientului de transfer a vopselei si lacului si accelerarea procesului de vopsire, livrarea materialului in locuri greu accesibile si cu o forma complexa, asigurarea acoperirii uniforme cu un strat cu o grosime data, evitarea defectelor, imbunatatirea situatiei de mediu din zona de lucru.

Vopsire in camp electrostatic

Astazi, firmele si echipamentele pentru vopsire electrostatica sunt reprezentate pe scara larga pe piata, iar alegerea celei potrivite nu este o sarcina usoara. Exista mai multe metode diferite de vopsire electrostatica. Acest lucru se datoreaza varietatii de vopsele si pulberi, materiale diferite care trebuie vopsite, precum si procese tehnologice ale vopselei in sine. Si pentru fiecare metoda, producatorii diferiti ofera echipamente diferite. Firma care ofera servicii de vopsire electrostatica face o selectie testand diferite tipuri de dispozitive si diferite tipuri de materiale direct intr-un proces real de lucru. Acest lucru inseamna multa munca, experienta si calificari.

Vopsire electrostatica

Specialistii de la firma Analko impreuna cu partenerii lor, desfasoara in mod regulat o astfel de activitate. Astfel, pot oferi clientilor recomandari cu privire la alegerea materialului si a echipamentelor si asupra organizarii optime a procesului de vopsire electrostatica, pentru a evita greselile obisnuite costisitoare. Principiul vopsirii electrostatice este faptul ca vopseaua lichida pulverizata, atingand sau cazand in zona electrodului cu care este echipat pistolul pulverizator electrostatic, primeste o incarcare negativa de inalta tensiune. In functie de modelul pistolului de pulverizare, acesta poate fi 40-100 kV, iar apoi particulele de material se deplaseaza directional de la duza pistolului electrostatic de pulverizare la produsul impamantat care trebui sa fie vopsit.

Analko

Firma Analko ofera clientilor sai printre altele si serviciul de vopsire electrostatica, care este folosit pentru a acoperi suprafetele de aluminiu cu vopsea de tip poliester. Produsele din aluminiu si aliajele sale sunt utilizate pe scara larga pentru fabricarea unei varietati de articole de uz casnic si dispozitive tehnice. Cu toate avantajele sale, acest metal are un dezavantaj semnificativ, si anume, aspectul sau.  Vopsirea in camp electrostatic cu pulbere de aluminiu, poate elimina complet aceasta problema. Metoda de vopsire in camp electrostatic este considerata cea mai fiabila si durabila. Este important sa alegi doar vopsea de calitate, iar specialistii firmei Analko nu se abat de la tehnologia de aplicare recomandata de producator. Invelisul de pulbere de inalta calitate al produsului este fundamental diferit de aplicarea emailurilor traditionale. Presupune utilizarea unei pulberi fine care nu are nevoie de solvent lichid. Este format din rasini solide de poliester, pigmenti persistenti, modificatori responsabili pentru proprietatile fizice ale acoperirii rezultate.