20 June 2024

De ce ai nevoie de umbrare si cum te ajuta ele?

Poti face tot felul de inovatii in gradina ta, de la dusuri de gradina si pana la foisoare sau chiar piscine. Noi iti explicam care este utilitatea umbrarelor.

A venit vara si odata cu ea si soarele arzator asa ca vei necesita sa te adapostesti de el. Poti folosi diferite tipuri de umbrare, poti sa iti amenajezi o terasa sau poti folosi umbrelele speciale pentru a te proteja de soare. O masa frumoasa, scaune de rattan si o umbrela mare sub care sa te ascunzi la orele amiezii cand soarele arde cu putere. Mai jos vei gasi cateva tipuri de umbrare dupa care te poti ghida in alegerea modelului pentru gradina ta.

Cand vine vara trebuie sa fim pregatiti sa ne bucuram de minunile oferite de soare. Printre altele, trebuie sa avem in gradina, spatiile de odihna gata de utilizare.

Pentru a face acest lucru, in gama de umbrare sunt un accesoriu perfect care va permite sa te acoperi intr-o zi insorita. Exista mai multe tipuri de modele pentru a alege cele mai potrivite pentru gradina ta si anume:

Umbrela clasica

Acest model este clasic, si il stim cu totii. Se face deschiderea si inchiderea pe acelasi bat central. Exista multe culori si modele pe care le poti combina cu mobilier sau alte accesorii. Este ideal sa plasezi sub ele hamace sau canapele mici.

Stick umbrela fixat pe laturi

Acest tip de umbrela este perfect daca ai orice sala de mese sau loc spatios de odihna in gradina. In plus, poti gasi unele foarte sofisticate care vor fi perfecte in combinatie cu mesele, scaunele si plantele care sunt in jurul lor. Ele sunt usor de dezasamblat si sunt de obicei destul de practice si elegante.

Umbrela stick retractabila

Aceasta umbrela este de obicei folosita in spatii in care mobilierul nu se misca, astfel incat sa fie fixata si umbrela sa se poata misca aproximativ 360 de grade. In acest fel poti deschide si inchide atunci cand se considera necesar intr-un mod foarte usor.

Tipul de umbrela hibrida

In acest caz, vorbim despre un umbrar mai mare care va acoperi cat mai mult spatiu posibil. Fie are baston central daca nu in lateral si este manipulat manual; este destul de simplu, practic si modern.

Culori si modele de umbrele

Acum ca stiti care modele de umbrare sunt cele mai frecvente, trebuie doar sa studiezi care dintre ele este cea mai potrivita in functie de spatiul pe care il ai in gradina si de mobilierul pe care il detii. In ceea ce priveste culorile si modelele, exista o multime de tendinte cu minimalistul, desi poti face, de asemenea, un spatiu colorat care combina culorile mobilierului cu cel al aceleiasi umbrele. Nu ar trebui sa fie neaparat uniform, il poti combina si obtine modele mult mai dinamice. Totul depinde de modul in care doresti sa arate acel spatiu, dar este important sa stii ca ai o multime de optiuni pe piata din care sa alegi.

Nu este o chestiune atat de usoara sa alegi umbrela ideala pentru gradina ta, avand in vedere numarul de optiuni care exista, dar stim ca daca esti foarte clar cu privire la ceea ce iti doresti atunci cand te uiti la ea, vei sti care este pentru tine. Umbrelele sunt un accesoriu indispensabil in timpul verii!