16 ianuarie 2021
Cum verific nivelul rezervorului meu de propan?

Cum verific nivelul rezervorului meu de propan?

Cum verific nivelul rezervorului meu de propan?

Dacă nu primiți un serviciu de livrare butelii la domiciliu targu mures, verificarea nivelului de propan este o parte absolut esențială pentru a vă asigura că aveți o sursă constantă de propan pentru a vă alimenta aparatele.

Indiferent dacă aveți un rezervor de propan mare pentru a vă alimenta întreaga casă sau un rezervor de propan mai mic pentru RV sau remorcă, uneori poate fi dificil să determinați exact cât de mult propan ați rămas în rezervor.

1 – Metoda apei calde

Metoda apei calde este una dintre cele mai rapide modalități de a obține un nivel aproximativ al cantității de propan care a mai rămas în rezervor.

Pentru această metodă trebuie pur și simplu să umpleți o cană cu apă fierbinte de la robinet, turnați apa pe partea laterală a rezervorului de propan și apoi treceți mâna pe partea laterală a rezervorului până când simțiți un loc răcoros.

Partea superioară a punctului rece va fi nivelul de umplere al rezervorului. Acest lucru se datorează faptului că propanul absoarbe căldura din apă, în timp ce peretele rezervorului deasupra liniei de umplere va rămâne fierbinte. Aceasta este doar o estimare și nu o măsurare exactă a cantității de propan rămas.

2 – Instalați un manometru

Dacă nu vă place să vă estimați nivelurile de propan, atunci un indicator va fi cea mai bună soluție pentru dvs. Acestea pot fi găsite în diferite forme și pot fi cumpărate la un preț accesibil la majoritatea magazinelor și la firmele de butelii la domiciliu.

Tipurile de manometre pentru rezervoare includ:

  • Manometre în linie.
  • Scări analogice de propan.
  • Cântare digitale pentru rezervor de propan.

Citirea unui indicator este destul de simplă. Manometrul, care se găsește de obicei în partea de sus a rezervorului, lângă conducta de umplere, ar trebui să afișeze un număr între 10 și 80. Acest număr este un procent, deci trebuie pur și simplu să multiplicați capacitatea totală a rezervorului cu această cifră.