27 octombrie 2020

Cum si de unde sa alegi torturi nunta gustoase si cu un aspect extraordinar

Cu atat de multe torturi nunta unice si arome noi ce au aparut de-a lungul timpului, poate deveni coplesitor sa stii ce stil de tort doresti pentru nunta ta!

 

De unde a aparut traditia de a avea un tort de nunta?

 

Traditia tortului de nunta dateaza de fapt din Roma Antica, cand o turta facuta din orz sau grau era rupta peste capul miresei ca un gest simbolic de noroc. Aceasta traditie o regasim, chiar si azi, in tara noastra. In Anglia medievala, traditia provine dintr-o practica in care un turn de paini condimentate era asezat intre cuplu si daca mirii se puteau saruta deasupra stivei, asta insemna o casatorie prospera.

 

In cele din urma, traditia a evoluat in pregatirea prajiturilor de nunta din fructe tocate, deoarece simboliza prosperitatea si fertilitatea, iar impartasirea tortului cu invitatii la nunta se credea, de asemenea, ca este un gest de bun augur pentru noii casatoriti.

 

In ziua de azi, tortul este un element obligatoriu la orice nunta. Acesta este de obicei taiat la receptia nuntii ca formalitate. De obicei, ceea ce ramane, este ambalat pentru ca invitatii sa-l poata duce si acasa.

 

Trebuie sa mergi la degustare

 

La degustari, clientii sunt invitati la cofetarie sa deguste prajiturile si torturile, sa puna intrebari si sa revizuiasca portofoliile de creatii dulci. Aceasta este o oportunitate excelenta de a cunoaste cofetarii si de a intelege pe deplin gama de produse oferite. La Carina’s Sweets vei avea de unde sa faci cea mai buna alegere.

 

Alegerea tortului tau pentru nunta ar trebui sa fie unul dintre ultimele lucruri pe care le faci. De ce? Pentru ca tortul se va alege in functie de stilul nuntii. S-ar putea sa-ti placa un tort rustic, dar daca gazduiesti o nunta intr-o sala de bal, cu tinuta “black tie”, acest stil s-ar putea sa nu se potriveasca. Gandeste-te la tort dupa ce ai luat toate deciziile privind stilul de imbracaminte si decorul de receptie. Aceste elemente pot servi drept model pentru proiectarea si structura tortului de nunta. Alege un tort care sa fie compatibil cu stilul locului, anotimpul, rochia de mireasa, aranjamentele florale sau meniu. Daca doresti accente colorate (cum ar fi flori de zahar sau panglici de glazura), vorbeste cu cofetarii despre acest aspect. Tortul ar trebui sa faca parte din nunta, si nu sa fie un spectacol lateral.

 

Mai intai trebuie sa finalizati lista de invitati si dimensiunea spatiului

 

Cand decizi ce dimensiune de tort trebuie sa comanzi, gandeste-te mai intai la numarul de oaspeti. In general, trei niveluri vor deservi 50 pana la 100 de invitati. Probabil vei avea nevoie de cinci straturi pentru 200 de invitati sau mai mult. Daca receptia este intr-o camera grandioasa cu tavane inalte, ia in considerare marirea dimensiunii tortului cu coloane intre niveluri.

 

Tortul de nunta este adesea mai costisitor

 

Asta nu trebuie sa te sperie si trebuie sa fii constient/a de acest aspect. Cu cat tortul este mai complicat (bazat pe decoratiuni complicate sau umpluturi greu de gasit), cu atat pretul este mai mare! Inghetata fondanta este mai scumpa decat crema de unt si, daca doresti forme elaborate, culori vibrante sau detalii realizate manual cu flori de zahar, vei plati pentru munca designerului de tort.

 

Exista o multime de modalitati de a economisi

 

Daca ai un buget mai mic, nu te panica! Exista solutii! Comanda un mic tort decorat perfect, dar care poate hrani doar o parte din invitatii si completeaza totul cu prajituri ce au aceasi textura si aroma pentru restul oaspetilor. Stai departe de niveluri, flori de zahar lucrate manual si forme special modelate. Orneaza cu flori de sezon si fructe pentru un efect elegant, dar mai putin costisitor.

 

Alege glazura potrivita

 

Martipan sau frisca? Aceasta este intrebarea principala. Frisca este adesea mult mai delicioasa. Dar daca iti place la fel de mult aspectul neted, aproape suprarealist, atunci alege martipanul. In plus, acesta ii va da posibilitatea cofetarului de a insera modele si accesorii deosebite pe tort.

 

Ia intotdeauna in considerare vremea

 

Daca organizezi o nunta in aer liber, intr-un climat cald, stai departe de frisca, bezea si crema de unt: se topesc. Intreba-l pe cofetar despre optiunile de inghetare de vara sau despre cum sa il tii in cele mai sigure conditii.

 

Trebuie sa te gandesti la prezentare

 

Tortul tau va fi probabil expus inainte de a fi taiat si consumat. Asigura-te ca exista o masa speciala pentru tort care iti va permite cea mai eleganta prezentare posibila. O masa rotunda este perfecta pentru torturi rotunde, dar un design liniar de tort poate necesita o masa dreptunghiulara. Afla de la restaurant care sunt optiunile. In plus, aceasta masa ar trebui sa fie foarte frumos decorata cu tesaturi somptuoase si flori, insa in asa fel incat sa se potriveasca cu tortul si cu tema nuntii.

 

Figurinele din varful tortului

 

O figurina clasica este o alegere din ce in ce mai populara, dar mai multe cupluri folosesc tortul pentru a-si arata personalitatea. Alege ceva care va reprezinta ca si cuplu, cum ar fi figurine ale supereroilor preferati sau un piedestal acrilic monogramat sic. Alte alternative pot fi: un buchet de flori de zahar, o cascada de panglici din martipan si multe alte idei.

 

Livrarea tortului necesita coordonare

 

Tortul trebuie livrat in cele mai bune conditii. De aceea, este necesar sa alegi o cofetarie care sa se ocupe in mod serios de acest aspect. Carina’s Sweets este o astfel de cofetarie, ce nu si-a dezamagit niciodata clientii si, in ziua cea mare a nuntii, a avut grija ca tortul festiv sa fie livrat exact asa cum a fost comanda si asteptarile mirilor.