11 December 2024

Cum sa prevenim invazia de plosnite si sa le eliminam eficient – dezinsectie plosnite

Plosnitele sunt niste insecte mici, insa extrem de persistente o data ce te-ai ales cu ele. Daca ai avut ghinionul sa ai parte de o invazie de plosnite, tot ce iti mai ramane de facut este sa optezi pentru o dezinsectie plosnite. In randurile de mai jos vom discuta atat despre cum sa prevenim invazia acestor mici insecte daunatoare, dar si ce sa faci pentru a le elimina in cazul in care au reusit sa iti invadeze locuinta.

Cum sa previ invazia de plosnite

Plosnitele pot aparea oriunde, ele nu tin cont de zona geografica sau de factorii de mediu, pot aparea atat la casa, cat si la apartament, iar cazurile in care oamenii se confrunta cu invazii de plosnite, iar mai apoi sunt nevoiti sa apeleze la dezinsectie plosnite nu sunt deloc putine. Iata asadar cateva sfaturi pentru a preveni invazia acestor mici daunatori:

  • Pastreaza-ti intotdeauna locuinta curata. O curatenie riguroasa este cheia evitarii multor probleme legate de tot felul de daunatori. Nu lasa niciodata mancarea sau resturile alimentare la vedere, depoziteaza-le intotdeauna la locul lor. De asemenea, este esential sa acorzi o atentie speciala in ceea ce priveste curatenia mai ales in zonele in care iei masa si in bucatarie.
  • Repara pe cat de repede posibil eventualele scurgeri defecte. Ca si multi alti daunatori, plosnitele sunt la randul lor foarte atrase de umiditate. Astfel, reparand intotdeauna chiar si cele mai mici scurgeri de umiditate, vei evita sa oferi plosnitelor un mediu proprice pentru a se dezvolta.
  • Fa curatenie generala periodic. Este foarte important sa faci curatenie generala de cat mai multe ori, acest lucru nu doar ca iti va oferi tie si familiei tale un mediu curat si sanatos, dar va preveni si aparitia plosnitelor. Aspira covoarele cat de des posibil, spala lenjeria la timp si igienizeaza insistent zonele care ar putea fi problematice (podelele, fisurile din pereti, zonele din jurul tevilor, scurgerile etc), aeriseste-ti zilnic locuinta si utilizeaza plase de protectie pentru usi si ferestre. Nu tine prea mult gunoiul in casa, recomandat este sa duci gunoiul la ghena in maxim 48 de ore. Gunoaiele nu atrag doar plosnitele, ci si alte insecte si alte tipuri de daunatori.
  • Evita sa folosesti obiecte second-hand. Acesti mici daunatori se pot ascunde cu usurinta in haine sau alte obiecte cumparate la mana a doua. De asemenea, de fiecare data cand vii dintr-o calatorie, insepcteaza-ti foarte bine bagajele inainte de a le baga in casa.
  • Ai grija la animalele de companie. Plosnitele se pot lua pe animalele de companie chiar si din iarba sau din alte locuri in care acestea au fost. Pentru a evita o astfel de situatie, asigura-te ca animalul sau animalele tale de companie sunt protejate asa cum trebuie impotriva daunatorilor, iar atat locul in care animalutele dorm sau obisnuiesc sa stea, cat si ele in sine, sunt igienizate corespunzator.

Ce sa faci daca te confrunti cu o invazie de plosnite – dezinsectie plosnite

In cazul in care te-ai ales cu o invazie din partea acestor daunatori, tot ce iti mai ramane de facut este sa apelezi la ajutorul unor specialisti in domeniu. Trebuie sa stii de la inceput ca nu vei putea scapa de ele de unul/una singur/a. Asadar, apeleaza la o companie specializata care se ocupa cu dezinsectie plosnite.

Cuvant de final

Daca si tu esti de parere ca este mai bine sa previ decat sa tratezi, atunci pune chiar de acum in aplicare sfaturile pe care ti le-am oferit cu privire la evitarea unei invazii de plosnite. Iar in cazul in care observi ca deja si-au facut loc in locuinta ta, chiar si daca vezi doar una, opteaza imediat pentru dezinsectie plosnite, te va salva de o invazie cu mult mai complicata, care iti poate da mari batai de cap.