17 June 2024

Cum să faci curățenie mai ușor: 4 trucuri la care nu te-ai gândit

Odată cu intrarea într-un nou an este recomandat să faci o curățenie generală în casă și, mai ales, să renunți la acele lucruri pe care nu le mai folosești. În acest fel, vei avea o stare de spirit mult mai bună, iar casa ta va fi mult mai organizată pentru o perioadă mai lungă de timp.

Fiind una dintre cele mai puțin plăcute activități, curățenia este, în general, amânată ori realizată doar superficial, lucru care duce la o dezordine în casă într-un timp foarte scurt.

Dacă te întrebi cum poți să menții ordinea în casă, după ce ai făcut curățenie, dar și ce poți face cu unele dintre obiectele la care vrei să renunți, îți prezentăm câteva idei inovatoare de care să ții cont la următoarea curățenie generală:

 

  1. Păstrează doar vinilurile importante

În ultimii ani, popularitatea discurilor de vinil a crescut, mai ales în rândul colecționarilor și a pasionaților de muzică. Totuși, fiind confecționate dintr-un material casant și sensibil, acestea au nevoie de o depozitare corespunzătoare. Dacă de-a lungul anilor ai adunat un număr mare de viniluri, când te hotărăști să renunți la cele care nu îți mai sunt utile, le poți vinde la un anticariat. Contactează echipa anticariatului tău preferat atunci când ai discuri de vinil de vânzare și, împreună cu aceștia, stabilește ziua când vrei să se deplaseze gratuit la domiciliul tău. În momentul în care renunți la discurile care nu mai sunt importante pentru tine, pe lângă suma pe care o vei primi pe acestea, îți vei elibera rapid spațiul, iar casa va fi mai ordonată.

  1. Renunță la cărțile pe care le-ai citit

Biblioteca este unul dintre cele mai impozante obiecte de mobilier și trebuie să fie curățată în permanență. Dacă și tu te întrebi unde vând discuri de vinil, anticariatul este soluția pentru a vinde cărțille pe care le-ai citit și care nu îți mai sunt de folos. Alături de discurile de vinil, poți vinde și cărțile citite, astfel încât curățenia să se realizeze cât mai rapid. În plus, un alt avantaj dacă apelezi la anticariat este acela că vei șterge praful mult mai repede, casa va fi mai organizată și vei fi remunerat pe loc pentru vinilurile și cărțile pe care alegi să le vinzi.

 

  1. Fă-ți un obicei din a pune lucrurile la locul lor

În cartea sa, Magia Ordinii, Marie Kondo spune că una dintre tehnicile prin care poți deveni mai ordonat este să așezi lucrurile la locul lor, imediat ce le-ai folosit. Prin dobândirea acestui obicei vei avea o casă mereu ordonată și nu ți se va mai părea atât de greu să faci curățenie. Pentru a putea să adopți acest obicei este necesar să stabilești mai întâi un loc pentru fiecare obiect în parte, în special pentru acelea pe care le folosești mai des. Poți începe prin așezarea obiectelor în funcție de categoria din care fac parte: haine, cărți, discuri de vinil, acte, ustensile de bucătărie etc.

  1. Renunță la obiectele electronice vechi

Tehnologia se dezvoltă într-un ritm accelarat, prin urmare pe piață apar noi și noi produse în fiecare an. Desigur, acestea pot fi folosite mulți ani la rând fără să se strice, așadar nu trebuie înlocuite prea des. Totuși, nu de puține ori se întâmplă să cumperi un aparat electrocasnic sau un gadget pe care ajungi să îl utilizezi foarte rar sau deloc. Dacă dorești să renunți la astfel de produse, poți să le duci la un centru de colectare dedicat, le poți dona sau le poți vinde online. Verifică de asemenea și categoria de electrocasnice pentru care poți primi vouchere de la diferiți comercianți.

Curățenia și organizarea casei sunt activități constante și, de cele mai multe ori, foarte solicitante. Este suficient să selectezi lucrurile cu adevărat importante pentru tine, ca apoi să poți păstra curățenia pentru o perioadă mai lungă de timp. În acest nou an alege să renunți la acele lucruri pe care nu le-ai mai folosit, cum ar fi: discurile de vinil, cărțile, hainele, electronicele sau vesela, ca să reușești să ai o casă mereu ordonată.