18 June 2024
Bijuteria Mataranga

Cum să asortezi bijuteriile cu pietre prețioase la ținutele de zi cu zi

În zilele noastre, există atât de multe opțiuni pentru pietrele prețioase, de la tradiționalele diamante, rubine și smaralde până la pietre mai neobișnuite, cum ar fi jadul, labradoritul și turmalina.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a asorta bijuteriile cu pietre prețioase la ținutele dvs. de zi cu zi, v-am pregătit câteva sfaturi.

Pentru început, uitați-vă la culorile pietrelor pe care le aveți. Sunt luminoase? Îndrăznețe? Pastel? Neutre? Odată ce ați identificat din ce familie de culori face parte piatra, vă va fi mai ușor să vă dați seama ce fel de ținută va merge cel mai bine cu bijuteriile dvs.

În continuare, gândește-te la locul de pe corp pe care vrei să porți bijuteria. Dacă este vorba de un colier sau de un pandantiv, ia în considerare cât de înaltă sau joasă este croiala cămășii tale. O cămașă mai decoltată s-ar putea să nu pună în evidență un colier la fel de bine ca ceva cu gât mai înalt sau cu guler. De asemenea, țineți cont dacă este zi sau noapte – ceea ce arată bine ziua s-ar putea să nu arate bine după lăsarea întunericului!

Bijuteriile cu pietre prețioase sunt un mod frumos și neașteptat de a adăuga strălucire oricărei ținute. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă face ținuta să se simtă unică și personală. Dar, dacă nu ești sigură de modul în care funcționează, poate fi intimidant!

Culoarea.

În primul rând, să vorbim despre culori. Cunoașteți regula de bază: culori calde cu culori calde și culori reci cu culori reci. Dar această regulă nu se aplică doar la haine – se aplică și la bijuterii cu pietre prețioase. Dacă doriți să păstrați lucrurile simple, folosiți aceleași reguli de culoare pentru bijuterii ca și pentru haine. De exemplu: dacă purtați pantaloni portocalii și un top roz, purtați cercei portocalii și o brățară roz.

Pentru o altă abordare, încearcă să asortezi culoarea bijuteriilor tale cu pietre prețioase cu una dintre culorile din hainele tale. Astfel, dacă porți o cămașă roșie, dar nu vrei să porți cercei tot roșii, încearcă în schimb cercei care au pietre prețioase albastre, deoarece albastrul se află pe partea opusă a roții culorilor față de roșu.

Fie că ești o minimalistă care iubește aspectul bijuteriilor mici și delicate cu pietre prețioase, fie că ești o persoană căreia îi place să se înmulțească cu inele și brățări, avem câteva sfaturi pentru a-ți asorta ținutele de zi cu zi cu bijuteriile perfecte.

Tipuri de pietre prețioase și culorile lor

Opalul se potrivește perfect cu o ținută simplă în alb și negru

Smaraldul – în special un verde închis – arată minunat cu o cămașă albă și blugi

Diamantele se potrivesc cu TOTUL

Turcoazul se potrivește perfect cu o bluză sau o jachetă roșie aprinsă

Ametistul se potrivește de minune cu orice îmbrăcăminte în tonuri de pământ

De ce ar trebui ca bijuteriile tale să fie doar pentru ocazii speciale?

Poți să îți iei piesele preferate și să le porți tot timpul, dacă știi cum să le asortezi cu ținutele tale de zi cu zi. Dacă ieșiți în oraș cu prietenii, poate doriți să vă puneți o pereche de cercei care să facă o declarație. Dacă sunt aurii sau argintii, e minunat – dar dacă au orice alt metal sau pietre prețioase, asigură-te că acelea sunt culorile principale din ținuta ta. Puțină culoare este minunată și poate ajuta cu adevărat o ținută să iasă în evidență, dar prea multă culoare poate să dea jos un look.

Dacă ținuta dvs. este în principal de o singură culoare (de exemplu, blugi negri și un top negru), încercați să purtați bijuterii cu pietre prețioase care se potrivesc cu acea culoare. Încercați să evitați să purtați orice altceva care este prea colorat – dacă purtați o cămașă roșie, de exemplu, este posibil să nu doriți să purtați cercei din rubin.

Dacă purtați o cămașă cu model (cum ar fi dungile), încercați să vă asortați accesoriile (inclusiv bijuteriile) la una dintre culorile din model. Astfel, dacă aveți dungi albastre pe cămașă, încercați să purtați cercei cu safire și o geantă sau o pereche de pantofi albaștri.

Evident, vei avea nevoie mai întâi de niște bijuterii cu pietre prețioase. Dar, odată ce le ai, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să ții cont cu ce ținută se potrivește. Apoi, ori de câte ori ai o ținută care are nevoie de un pic de strălucire, tot ce trebuie să faci este să arunci o privire în colecția ta de bijuterii și să vezi ce este acolo. Este la fel de simplu ca asta!

Bijuteriile cu pietre prețioase sunt o modalitate excelentă de a îmbrăca orice ținută veche și de a o face să pară că porți ceva nou.