17 June 2024

Cum sa alegi bateria pentru cada de baie

Fiind un element central in decorul baii, bateria pentru cada, daca este aleasa in mod corespunzator, are un impact semnificativ asupra impactului estetic general al baii. Utilizarea noilor tehnologii a dat nastere unor baterii de baie cu afisaje LED sau chiar cu control digital al temperaturii si debitului. Aceste modele, din ce in ce mai populare in baile inteligente, ajuta la rationalizarea consumului de apa, precum si a energiei utilizate pentru incalzirea apei. Indiferent daca ai o baterii cada freestanding sau o baterie normala, informatiile de mai jos te vor ajuta.

Robinete de cada: pe care dintre ele sa alegeti?

Pentru a alege cel mai potrivit robinet pentru baie, este important sa cunoasteti diferitele tipuri de robinete disponibile pe piata, materialele din care pot fi fabricate, precum si diferitele optiuni de instalare si intretinerea pe care o necesita. Pentru a va ajuta sa faceti o alegere, alegeti dupa urmatoarele criterii:

  • Tip de baterie
  • Materiale
  • Cu dus de mana sau coloana de dus
  • Instalare
  • Curatare si intretinere

Care sunt diferitele tipuri de baterie?

Bateriile de baie au doua iesiri: una pentru dus si una pentru baie. Va permite sa alegeti intre aceste doua iesiri. Cele mai comune tipuri de baterii sunt bateriile cu comanda dubla, bateriile manuale cu o singura comanda si bateriile termostatice. Baterie cu doua comenzi: acesta are doua butoane sau parghii, unul pentru reglarea apei calde si unul pentru reglarea apei reci. Dezavantajul acestor baterii este ca este nevoie de mai mult timp pentru a obtine temperatura dorita: utilizatorul trebuie neaparat sa regleze separat atat debitul de apa rece, cat si cel de apa calda, ceea ce poate provoca un oarecare disconfort si risipa de apa si energie.

Baterie manuala cu o singura maneta: are o singura maneta, numita buton, care va permite sa controlati atat temperatura, cat si cantitatea de apa furnizata. Cu toate acestea, controlul temperaturii este mai putin precis si mai putin stabil decat in cazul unui robinet termostatic. Pentru a evita riscul de arsuri, unele baterii manuale sunt echipate cu un limitator de temperatura. Exista, de asemenea, modele cu limitator de debit, care reduce consumul de apa.

Baterie termostatica: Aceasta are doua butoane, la fel ca bateria cu doua comenzi, dar regleaza automat fluxul de apa calda si rece pentru a mentine o temperatura constanta. De asemenea, limiteaza temperatura maxima a apei, evitand astfel riscul de arsura. Din punct de vedere al sigurantei, bateria termostatica este cea mai potrivita pentru copii si pentru persoanele cu mobilitate redusa.

Care sunt cele mai des folosite materiale pentru robinetele de baie?

Materialul robinetului influenteaza pretul de achizitie si durata de viata a acestuia. Alegerea materialului, inclusiv a finisajului, va depinde, de asemenea, de stilul baii. Exista Baterii de cada disponibile pe piata din metal, care este cu siguranta cel mai popular material, precum si in sticla, ceramica, beton, piatra si lemn. Finisajul cromat este deosebit de durabil, dar exista si alte variante, cum ar fi finisajele de nichel, aur si otel periat. Pe de alta parte, bateriile din sticla confera baii o nota moderna si rafinata, dar pot fi deteriorate sau crapate destul de usor, iar pretul lor este, de obicei, mai mare.