17 June 2024

Cum puteti alege corect mobila pentru noua casa?

Va ganditi deja sa cumparati mobila pentru a va mobila noua casa? Atunci nu ai cum sa ratezi aceste sfaturi utile pe care trebuie sa le stii inainte de a cumpara mobila incompatibila cu stilul tau si cu nevoile intregii tale familii.

Proiectarea de mobilier pentru a se potrivi casei

Problema fundamentala, pe care acest tip de clienti o uita, este ca trebuie sa stie mai intai ce este designul interior si produsul final atunci cand este finalizat. Tradus: mobilierul trebuie sa fie proiectat si cumparat in functie de casa, nu invers.

Practic, pentru cei care cred ca trebuie sa bage mana in portofel pentru a finaliza imediat produsul de casa, ii sfatuiesc cu tarie sa isi franeze instinctele, in principal din cauza a trei aspecte

  • bugetul
  • prospetimea casei
  • siguranta de a nu face greseli.

Buget

Atunci cand proiectam un interior, este mai bine sa dam o ordine de importanta la ceea ce avem de pus in interiorul casei noastre, fara sa ne grabim si fara sa riscam sa ne ardem economiile pe achizitii inutile sau pe achizitii pe care le vom regreta mai tarziu (aceasta situatie se intampla in 70% din cazuri). Chiar daca va plac cele mai mari canapele si coltare este posibil ca bugetul sa nu va ajute.

Prospetimea casei

Evident, nu ma refer la temperatura locuintei, dar este extrem de important sa nu fiti prea ocupati sa astupati toate gaurile din casa chiar inainte de proiect. Asta pentru ca inca nu stim ce mobilier este perfect pentru a va mobila noua locuinta. Doar timpul ne va permite sa intelegem si sa gasim acea piesa de mobilier care va adauga valoare incaperilor casei.

Siguranta de a nu face greseli

Pentru o persoana, sau chiar un cuplu, care este departe de problema mobilierului si a designului interior, este foarte dificil sa se scufunde intr-o lume atat de interesanta, interesanta, dar in acelasi timp periculoasa. Greselile din timpul unui proiect de amenajare sunt intr-adevar la tot pasul, iar timpul ne va face sa le platim cu dobanda. In industria noastra, graba si instinctul sunt cei mai mari dusmani ai clientilor nostri. Cei care se afla in situatia de a pune mana pe mobila trebuie sa intre incet in aceasta lume, pentru ca, daca s-ar grabi, ar innebuni si ar incepe sa cumpere din instinct.

Este foarte usor sa te indragostesti de o piesa de mobilier din casele prietenilor si rudelor si sa o doresti atat de mult incat sa o cumperi fara sa iei in considerare consecintele.

 

Iata de ce este absolut necesar sa intri cu o idee exacta in lumea designului interior, sunt prea multe variabile de luat in considerare, variabile pe care unele magazine de mobila nici macar nu le iau in calcul. De aceea, este mai bine sa se respecte diferite etape in timpul proiectului de amenajare, cu diferite niveluri de profunzime, altfel va predomina confuzia. Odata analizate toate variabilele si posibilitatile, cel mai bine ar fi sa se atribuie o scara de importanta la ceea ce este cu adevarat necesar. Dupa ce se face acest lucru, trebuie creat un proiect final de design interior cat mai bine definit, care sa identifice obiectivul care trebuie atins.