1 decembrie 2021

Cum dezghetam rapid parbrizul iarna

Pe masura ce iarna este tot mai aproape iti recoandam sa ai mereu la indemana solutia pentru dezghetat parbrizul. Vei descoperi ca exact atunci cand te grabesti mai tare intr-un anumit loc, te vei lovi de o problema considerabila si anume de faptul ca parbrizul de la maisna ta este foarte inghetat si ca dureaza pana reusesti sa il dezgheti complet. Dezghetarea este de obicei o operatiune de foarte lunga durata si tot ce trebuie sa faci in momentul in care te grabesti este sa folosesti solutii speciale. Iata mai multe sfaturi pentru a dezgheta parbrizul iarna.

Utilizeaza spray-uri si solutii antiinghet

Aceste spray-uri si solutii sunt extrem de utile. Se pot cumpara usor si sunt disponibile la preturi bune. De asemenea, nu uita sa le aplici tinand cont si de recomandarile producatorului si sa le lasi sa actioneze. Chiar daca aceste solutii sunt cele mai rapide variante, tot va trebui sa astepti doua sau chiar trei minute pana cand parbrizul este complt dezghetat. In felul acesta, cristalele se vor indeparta si poti sa pornesti la drum in siguranta, avand si vizibilitate. Aceasta solutie se poate folosi pentru orice geam de la masina. O solutie dezghetat parbriz de buna calitate, va functiona cel mai bine.

Iti poti face tu o solutie pentru a dezgheta parbrizul

In cazul in care ai uitat sa iti cumperi spray, tot ce trebuie sa faci este sa iti produci o solutie acasa. Poti face asta cu apa si alcool sanitar. Amesteca un litru de apa cu 300 ml de alcool sanitar sau pune trei parti de apa si una de alcool si pulverizeaza parbrizul. Ideal ar fi sa nu pui aceasta solutie direct pe geamul inghetat ci sa utilizezi sticlele cu pulverizator. Porneste si motorul si lasa aerul conditionat pe cald, la maximum. Astfel, geamul va fi incalzit pe interior in timp ce pe exterior actioneaza solutia aplicata si vei dezgheta mai repede parbrizul.

Poti sa pui si otet daca nu ai alcool santiar insa vei folosi concentratia de doua parti de otet si una de apa. Nu uita ca daca folosesti otet vei simti un miros intepator care va ajunge si in masina.

Aceasta solutie nu va functiona si pentru a porni motorul rapid. In acest caz, cumpara un spray pornire motor special pentru astfel de situatii.

Ce sa nu faci pentru a dezgheta pabrizul?

In primul rand nu sparge gheata si nu o zgaria cu racleta. In cazul in care crezi ca aceasta este cea mai rapida varianta tine cont de faptul ca risti sa spargi geamul. Nu folosi raclete dure sau foarte aspre pentru ca vei zgaria parbrizul sau chiar il vei sparge.

Nu ciocani gheata de pe parbriz si nu folosi apa calda. Din cauza diferentei de temperatura sticla se poate fisura si cu siguranta nu vrei sa ramai fara parbriz cand afara temperaturile sunt pe minus. La inceput s-ar putea sa crezi ca asta este o idee buna, insa te asiguram ca este de evitat.

Cum poti preveni inghetarea parbrizului

Atunci cand temperaturile ajung foarte jos, dupa ce revii de pe drum, inainte sa opresti de tot motorul, mai stai 2-3 minute in masina cu aerul conditionat dat la maxim pentru ca interioruls a fie uscat si pentru ca geamurile sa nu mai aiba apa. Astfel, pe suprafata lor nu se vor mai forma cristale pe interior, deci geamurile nu vor mai ingheta atat de tare. Daca totusi ingheata urmeaza sfaturile de mai sus pentru a evita frustrarile pe care le vei simti dimineata. Vei putea sa pornesti la drum mai devreme cu masina comparativ cu alte persoane care se afla in aceeasi situatie dar care nu stiu de sfaturile acestea. Alege mereu un spray de buna calitate.