17 June 2024

Cum alegi produsul corect atunci cand vrei sa cumperi cele mai bune masti chirurgicale?

 

 

Mastile chirurgicale sunt, din motive evidente, produse pe care le folosesti zilnic – fie ca vrei, fie ca nu. Din cauza situatiei bine cunoscute, unul dintre primele lucruri pe care il achizitionezi cand faci cumparaturi este un set bun de masti chirurgicale.

Dar, precum spun si medicii, nu toate mastile sunt la fel. Marea majoritate nu te pot proteja impotriva virusurilor, in special cele simple, din material textil, gasite in orice magazin. Mai apoi, exista si masti care par a fi bune cand de fapt nu sunt deosebit de eficiente. Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla cum poti face alegerea corecta si vitala pentru sanatatea ta atunci cand vrei sa cumperi masti de protectie.

Masti chirurgicale de unica folosinta – cel mai comun produs

De departe cel mai intalnit produs este masca chirurgicala de unica folosinta. Evident, recomandarea specialistilor este ca acestea sa fie cumparate din farmacii sau cel putin din locatii cu renume – pentru a fi siguri de calitatea acestora.

O masca chirurgicala de unica folosinta de cea mai buna calitate prezinta, de obicei, urmatoarele caracteristici:

  • 3 straturi de protectie – doua din material netesut si un strat din material filtrant;
  • 3 pliuri pentru o mai buna potrivire a mastii pe fata;
  • Confectionata din materiale hipoalergenice pentru a fi putea folosite de oricine;
  • Confectionata conform standardelor europene in vigoare – desigur, pachetul sau cutia de masti chirurgicale trebuie sa prezinte garantia acestor standarde.

Masti chirurgicale pliabile 3M cu filtru FFP2

Acesta este un alt tip foarte cunoscut de masca. Contrar opiniei poopulare, acest tip de masti nu se gaseste greu pe piata si are un pret destul de avantajos. Cand vine vorba de caracteristici necesare:

  • Masca trebuie sa prezinte un design in trei segmente, pentru a asigura purtarea confortabila;
  • Sistem specializat de fixare pe nas pentru un plus de stabilitate in timpul vorbirii;
  • Ar trebui sa prezinte o supapa de expiratie de tip 3M Cool Flow, pentru a reduce acumularea de caldura;
  • Confectionata conform standardelor EN149 si N94.

Masti chirurgicale pliablie 3M cu filtru FFP3

Acest tip de masca este foarte similar cu cel cu filtru FFP2. Asadar, ar trebuie sa prezinte aceleasi caracteristici. Singura diferenta consta in puterea de protectie a filtrului – cel de tip FFP3 te poate proteja impotriva prafului, bacteriilor, virusurilor si oricarui alt tip de particule fine.

Dat fiind gradul ridicat de protectie al acestor masti, este indicat ca acestea sa fie cumparate doar de la distribuitori autorizati.

Concluzie

Daca vrei sa te protejezi cu adevarat impotriva virusurilor – nu numai impotriva COVID-19 – atunci ai nevoie de masti chirurgicale care sa respecte cerintele de mai sus. Din fericire pentru tine, oferta eDezinfectanti contine toate tipurile de masti confectionate.

Nu numai atat, eDezinfectanti va poate pune la dispozitie si solutii de dezinfectie de cea mai inalta calitate, cu un factor sporit de eficienta. Atunci cand vrei sa spui adio bacteriilor, virusurilor, murdariei si depunerilor de orice fel, te poti baza pe gama variata de produse de pe magazinul online eDezinfectanti.ro!