21 ianuarie 2021
tractari auto Brasov

Cum alegem o firma de tractari auto

Ca sofer, stii foarte bine ca situatiile in care masina ta se poate defecta sunt multe iar cauzele pot fi multe. Daca de-alungul timpului ai ramas cu masina in drum atunci stii deja cat de neplacuta este o astfel situatie, mai ales daca esti departe de casa si nu ai la cine sa apelezi ca sa te ajute.

Intr-o astfel de situatie doar o firma de tractari auto Brasov poate interveni rapid si te poate ajuta cu servicii de asistenta rutiera sau tractare pana la cel mai apropiat service auto.

Trebuie sa stii ca o astfel de firma tractari auto Brasov iti poate remorca masina pana la un service autorizat in siguranta sau daca este o defectiune minora iti poate oferi asistenta rutiera la fata locului.

Daca te-ai gandit sa apelezi la alt sofer pentru a tracta masina trebuie sa stii ca nu este o idee bune. Vei ingreuna circulatia, fara sa stii ce are masina risti sa-i produci daune si mai mari, mai mult daca tractarea nu este facuta regulamentar risti amenda.

Tractarea unui autovehicul pe drumurile nationale este reglementata prin lege.

Trebuie sa luati in calcul si aspectul legal, remorcarea unei masini trebuie sa respecte prevederile din art. 157 cu normele legale privind remorcarea unui autovehicul, in caz contrar contraventiile pot ajunge de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 RON si 2500 RON.

Extras din art. 157

– conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;

– autovehiculul trăgator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decat masa lui proprie, cu exceptia cazului cand remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;

– remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice in lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de franare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, in lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele;

– conducatorul autovehiculului remorcat este obligat sa semnalizeze corespunzator semnalelor efectuate de conducatorul autovehiculului tragator. Atunci cand sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa remorcarea acestuia pe timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, iar ziua poate fi remorcat daca pe partea din spate are aplicate inscriptia “Fara semnalizare”, precum si indicatorul “Alte pericole”.

– daca remorcarea se realizeaza prin suspendarea cu o macara sau sprijinirea pe o platforma de remorcare a partii din fata a autovehiculului remorcat, atunci in acesta nu trebuie sa se afle nicio persoana.

– se interzice remorcarea unui autovehicul cu doua roti, cu sau fara atas, a autovehiculului al carui sistem de directie nu functioneaza sau care nu este inmatriculat ori inregistrat sau cand drumul este acoperit cu polei, gheata ori zapada. Se interzice si remorcarea a doua sau mai multe autovehicule, a carutelor, a vehiculelor care in mod normal sunt trase sau impinse cu mana ori a utilajelor agricole.

– prin exceptie de la prevederile de mai sus, se permite remorcarea unui autovehicul al carui sistem de directie nu functioneaza numai in cazul cand remorcarea se realizeaza prin suspendarea rotilor directoare ale autovehiculului remorcat cu o macara sau sprijinirea rotilor directoare ale autovehiculului remorcat pe o platforma de remorcare.

– conducatorul poate impinge sau tracta, cu propriul autovehicul, in situatii deosebite, pe distante scurte, un alt automobil pentru a-i pune motorul in functiune sau pentru a efectua scurte manevre, fară a pune in pericol siguranta deplasarii celorlalti participanti la trafic.

Cea mai sigura si eficienta metoda de a transporta o masina avariata sau defecta ramane transportul pe platforma autorizata in tractari.

Articol optimizat in motorul de cautare Google de weburban.ro