13 June 2024

Cu europubele de la Sanito.ro avem o comuna curata

Imi place sa fac paralela intre trecut si prezent in mod constructiv, nu cu nostalgie. Eram copil si pe atunci nu existau cosuri de gunoi decat in marile orase. Oamenii scapau de gunoaie, cum puteau. Cei care locuiau langa rau sau aveau o valcea in vecinatate le aruncau acolo. Altii sapau gropi speciale si le ardeau.

Imi deranja privirea imaginea gunoaielor aruncate neglijent peste flori si iarba, in vecinatatea apei care curgea pentru delectarea noastra. Era ca intr-o pictura perfecta pe care intr-un colt apar pete din neglijenta.

Cand am fost contactati sa facem contract pentru ridicarea gunoiului si ni s-au adus cosuri gunoi comandate de pe site-ul magazinului Sanito.ro, m-am bucurat mult.

In sfarsit comuna noastra situata intre dealuri, inconjurata de vegetatie luxurianta devenea curata.

Groapa din fundul gradinii era condamnata la disparitie, mirosul deranjant al focului rezultat de la arderea hartiei si plasticului disparea si el. In locul lui, imi umpleam narile si plamanii cu parfumul brazilor aflati la 200 de metri de casa mea. Parfumul de rasina imi racorea sufletul.

Mai tarziu, primarul, om gospodar, s-a gandit sa incurajeze colectarea selectiva a gunoaielor, bazandu-se tot pe parteneriatul cu Sanito.ro.

Strazile comunei noastre s-au umplut de cosuri colectare selectiva.

In acest mod, oamenii au avut ocazia sa redirectioneze catre reciclare hartia, plasticul si sticla. Asa am reusit sa castigam loc de depozitare in magazia plina de teancuri de ziare, de manuale vechi si de caiete si cursuri si de cutii de la cumparaturile primite online. Se spargea un geam? Nu mai puneam cioburile in acelasi cos cu cojile de cartofi si de morcov.

Mai tarziu, am comandat si eu eurocontainere si pubele deoarece cosurile de gunoi se umpleau inainte de sosirea masinii si eram nevoita sa depozitez in saci.

Nu este o solutie sa pui resturile menajere in saci, fiindca acestia se pot rupe si umpli curtea sau strada de mizerie.

Am numai cuvinte de lauda la adresa acestui magazin. Pe site se gasesc toate produsele pentru mentinerea curateniei in locuinte si in  institutii, firme sau societati.

Procesul de cumparare-livrare este facilitat, fiindca produsele se comanda online si in afara de interactiunea virtuala cu specialistii, cumparatorul nu este solicitat in aceste vremuri marcate de pandemie.

Curierii care livreaza marfa respecta normele de protectie, vin cu masti de protectie si manipuleaza pachetele cu manusi de unica folosinta.

Evident ca nu m-am putut abtine si am comandat si dezinfectant pentru suprafete mari care are capacitatea de a ucide bacteriile.

De asemenea, am pus in cosul de cumparaturi servetele antibacteriene si zeci de masti de protectie.

Sanito.ro m-a scutit de drumurile obligatorii la farmacie, fiindca nu putem iesi in spatiile publice fara masti.

In prezent, comuna noastra este la fel de infloritoare ca o gradina. Valcelele sunt curate, pe malul raului nu mai sunt gramezi de gunoaie ca altadata, iar din curti nu mai iese fumul acela negru si inecacios.

Am observat si pe strazile marilor orase oameni cautand din priviri un cos de gunoi. Plasate la distante respectabile, cosurile de gunoi intretin curatenia.