Consumul de băuturi bogate în sodiu poate cauza niveluri scăzute de sânge în sânge?
Odată cu creșterea dovezilor efectelor adverse pe care un aport ridicat de sodiu le poate avea asupra sănătății generale, limitarea mineralelor este o preocupare din ce în ce mai mare. Sodiul din sânge este strâns legat de starea fluidelor și este reglat de mai multe sisteme ale corpului. Sodiul pe care îl consumați din alimente și băuturi are doar un efect minim asupra nivelului de sodiu din sânge.
Sodiu dietetic
Sodiul este un nutrient esențial, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de cantități suficiente pentru sănătate și funcționarea corpului. Consiliul pentru Alimentație și Nutriție al Institutului Național de Sănătate a stabilit aportul adecvat pentru sodiu la 1.500 miligrame pentru adulții cu vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani, cu o scădere la 1.300 miligrame după vârsta de 50 de ani și o scădere suplimentară la 1.200 miligrame după vârsta de 70. Majoritatea oamenilor primesc zilnic mult mai mult sodiu decât cantitatea recomandată, deoarece este atât de răspândită în dieta tipică americană. Deficitul de sodiu este rar, chiar dacă aportul de sodiu este minim. Consumul excesiv de sodiu, pe de altă parte, poate contribui la afecțiuni precum hipertensiunea, pietrele la rinichi și osteoporoză.
Sodiu seric
Organismul trebuie să mențină un anumit nivel de sodiu în sânge pentru a gestiona cantitatea de electroliți și lichide din interiorul și din exteriorul celulelor. Nivelul de sodiu din sânge este cunoscut sub numele de sodiu seric. Un nivel normal de sodiu seric este cuprins între 137 și 142 de miliechivalenți pe litru. Un nivel seric de sodiu de 136 miliechivalenți sau mai puțin este cunoscut sub numele de hiponatremie, care este cauzată de o retenție crescută de lichide sau de o creștere a pierderii de sodiu.
Regulatorii de sodiu din corp
Eliberarea anumitor hormoni, funcția rinichilor și sete ajută la reglarea nivelului seric de sodiu. O creștere a nivelului de sodiu seric semnalează eliberarea hormonului anti-diuretic, care îi spune rinichilor să reabsorbă apa, iar o persoană va simți, de asemenea, sete și va simți nevoia să consume mai multe lichide. O tulburare a producției de hormon anti-diuretic poate duce la hiponatremie. Pierderea în exces de sodiu prin transpirații prelungite, vărsături, diaree și utilizarea diureticelor poate duce, de asemenea, la hiponatremie.
Aport de sodiu și lichide
Pe măsură ce apa liberă din corp crește, sodiul seric scade. Aportul excesiv de apă poate provoca hiponatremie. Consumul de lichide bogate în sodiu, cum ar fi sucul de legume sau băuturile sportive, nu va avea același efect ca apa, deoarece sodiul din fluid ar trebui să compenseze impactul excesului de apă. Băuturile cu conținut ridicat de sodiu sunt mai susceptibile de a provoca o ușoară creștere a sodiului seric dacă sunt consumate în exces. Dacă toate celelalte sisteme de reglare a nivelului de sodiu funcționează corect, menținerea stării normale de hidratare va avea un efect puțin sau deloc asupra sodiului seric, indiferent de tipul de fluid consumat.
Articol optimizat pentru motorul de cautare Google de weburban.ro
Nu rata
Formație nuntă LIVE – pentru orice gust muzical
Tehnologii de securitate pentru afacerea ta
Cum poti accesoria si pune in valoare diversele modele de rochii de lux negre?