22 May 2024

Celebritate, Jackie Collins

Dragilor de câteva zile mă tot țin să vă povestesc de cartea asta. Dar în fiecare zi, îmi zic c-am s-o fac mâine. Așadar, acu` că s-a ivit ocazia, tre să precizez că nu-i vreo capodoperă literară. Nici măcar nu este foarte bine scrisă. Iar subiectul, ei bine subiectul… e cel care antrenează voința de a mai puncta un nou capitol.
Sunt sigură că mulți dintre voi vă uitați la seriale online. Fie că e vorba de Gossip Girl sau Vampires Diaries, noi ăștia pitici (pân` în 25 de ani) ne dăm în vânt după povești de genul. Cam asta-i treaba și cu cartea asta. Subiectul poveștii este atât de contemporan că ai impresia că acțiunea se petrece în spatele casei. Asta dacă în spatele casei tale se-ntinde Hollywood-ul.
Cartea am luat-o din Real, foarte ieftină de altfel. Sincer, am luat-o pentru stocul meu de cărți obositoare de ochi. Adică, când mi-e somn, răsfoiesc o cărticică de 150 de pagini pentru mințile obosite și după aia să vezi somn până dimineață. Ei bine, cărțulia asta a avut alt efect asupra mea. Am fost plăcut surprinsă să văd cât de corectă și aproape de realitate a fost viziunea autoarei asupra lumii celebrităților. Un subiect pe cât se poate de proaspăt abordat. O carte, care deși structurată pe foarte multe capitole, atât de ușor de citit. Autoarea prezintă concomitent viețile a 6-7 personaje foarte bine conturate. Fiecare personaj are un destin bine conturat și aproape toate au câte un punct culminant în poveste.
Despre subiect n-am să vă spun decât că acțiunea are loc după moartea Gemmei, o actriță bine cotată la Hollywood. Moartea actriței este comandată chiar de soțul acesteia, spre surprinderea fiicei lor, Annabelle Maestro. Astfel, avem de-a face cu una bucată fetiță răzgâiată, Annabelle Maestro, forțată să se înstrăineze de familie pentru a-și crea propriul destin, departe de celebritatea părinților ei. Frankie Romano, iubitul Annabellei, un dj dependent de droguri și de viață bună, alături de care pune bazele unei afaceri scandaloase și foarte profitabilă. Bobby Santangelo Stanislopoulos, un magnat deținător a unui lanț hotelier, proprietarul unui club în care Jackie, prietenul lui de o viață, este dj. Deși foarte înstărit, niciodată iubit. Asta până ce își face apariția Denver, o avocată sexy, prietena de-a Annabellei din copilărie. Acțiunea se rotește în jurul celor patru personaje și a prietenilor lor.
O carte în care intriga și suspansul sunt la cote amețitoare. O recomand!