22 June 2024

Cele mai magice daruri pentru cei mici  – carti pentru copii

Darurile cele mai potrivite pentru cei mici sunt carti pentru copii, fiindca:

-sunt educative si frumoase

-pot fi pastrate peste ani, in cufarul amintirilor din copilarie

-consolideaza legatura dintre copil si un adult, care ii citeste si ii explica pe inteles mesajul cartii

-nu dauneaza sub nicio forma.

Dulciurile sunt bune, nimic de zis, le plac copiilor, dar grabesc aparitia cariilor si consumate in exces duc la obezitate. Desenele animate au deseori scene nepotrivite copiilor, iar dispozitivele genereaza dependenta si stimuleaza creierul sa leneveasca.

Astfel, cat mai multe carti copii in casa inseamna cultivarea dragostei fata de carte de la varste cat mai fragede, indepartarea copilului de ecrane si oferirea unei educatii alese.

In prezent, nu poate fi minimalizat rolul educativ al diferitor edituri pentru copii care prin cartile scoase pe piata promoveaza:

  1. Racordarea copilului la lumea in care traieste. Noua literatura valorifica teme de interes adecvate varstei cititorilor si nivelului acestora de intelegere.
  2. Formarea copilului pentru a fi in echilibru cu tot ceea ce il inconjoara: cu plantele, cu animalele, cu familia, cu copiii de aceeasi varsta care sunt de acord cu el sau dimpotiva se situeaza pe pozitii opuse.
  3. Dezvoltarea spiritului cetatenesc de la varste fragede. Adesea, oamenii spun ca doresc sa traiasca intr-o lume mai buna, dar nu intreprind nimic concret sa o schimbe. Schimbarea trebuie sa inceapa de la cel care are cea mai mare nevoie de ea.

Cu siguranta ca exista carti care nu trebuie sa lipseasca din familiile cu copii si nepoti! Una dintre ele este Cum pot sa fiu mai bun? Fiind inconjurati de atata iubire de catre cei din familie, copiii devin adesea egoisti, avand impresia ca li se cuvine totul, de aceea au nevoie de lectii educative, prezentate intr-un mod captivant. Informatiile despre flori si natura sunt deasemena utile, iar cele doua domenii sunt agreate de copii, dupa cum este atractiv si universul dinozaurilor.

Editurile pentru copii ofera carti interesante si frumos ilustrate, iar preturile acestora te indeamna sa cumperi iar si iar, caci nu exista o casa in care sa existe prea multe carti de citit!