18 June 2024
pompe cu tocator

Cele 3 criterii de care sa tii cont la alegerea unei pompe cu tocator

Pentru foarte multi gospodari, alegerea unei pompe cu tocator reprezinta o provocare. Exista foarte multe materiale pe piata, cu puteri diferite si cu intrebuintari variabile. Tocmai de aceea, este important sa se cunoasca o serie de criterii esentiale, care influenteaza in mod decisiv eficienta unei astfel de pompe. Afla din acest articol care sunt cele mai importante trei astfel de criterii!

Cum alegi cele mai bune pompe cu tocator

Nu este usor sa gasesti modelul potrivit, atunci cand ai atat de multe la dispozitie. Insa este important sa te hotarasti asupra unei alternative, tinand cont de cei mai importanti factori de influenta asupra eficientei si longevitatii unei pompe cu tocator. Iata care sunt acestia!

Debitul – este acel indicator care arata cantitatea de apa pe care pompa o poate procesa intr-o perioada de o ora. Se masoara, asadar, in litri pe ora, iar alegerea in privinta acestui criteriu trebuie efectuata prin raportarea la destinatia pe care o are pompa. Daca o folosesti pentru irigatii, este important ca debitul pompei sa fie unul cat mai ridicat. Unele pompe cu tocator au debite de 2000 – 3000 de litri pe ora, insa exista si modele mai performante care ajung pana la 20.000 de litri pe ora. In varianta cu debit mic, pompa poate fi utilizata pentru pomparea apelor murdare din fose septice, canalizare si haznale.

pompe cu tocator

Atentie! Chiar daca debitul este mare, pompa tot nu poate sa faca fata obiectelor nepotrivite care ar putea ajunge in spatiile in care doresti sa o utilizezi. Este vorba despre pampersi, carpe sau servetele umede, de cele mai multe ori. Tocmai de aceea, trebuie sa eviti sa arunci astfel de obiecte in toaleta sau in spatiile in care vei utiliza pompa, fie ea si una cu tocator.

Materialele din care este produsa – fie ca este cu tocator sau nu, pompa este un echipament folosit in conditii de umezeala. Astfel, este important ca ea sa fie produsa din materiale care sa fie rezistente la rugina. In acest sens, inoxul si fonta sunt foarte eficiente. Este important ca motorul pompei, in principal, sa fie produs din metale cu rezistenta la coroziune. Pentru a avea un plus de siguranta, alege sa investesti in pompe care vin cu termene de garantie de cel putin doi ani.

Dotari – foarte importante sunt si sistemele aflate in dotarea pompei. Acestea contribuie nu doar la eficientizarea functionarii echipamentului, ci si la sporirea sigurantei pe care aceasta o ofera. De exemplu, pe langa faptul ca pompa trebuie sa fie produsa din materiale rezistente la coroziune, asa cum este otelul inoxidabil, si dotata cu carcasa din fonta, este important ca ea sa dispuna si de protectie la suprasarcina.

Cele mai bune pompe sunt dotate si cu flotor, care le permite sa se opreasca automat atunci cand nivelul apei este prea scazut, iar pompa ar putea ajunge sa se defecteze ca urmare a functionarii in lipsa lichidului. Orice model de pompa ai alege, este important ca aceasta sa fie adaptata nevoilor tale si sa fie de o calitate care sa iti permita sa o utilizezi pe termen cat mai lung. In acest sens, este esential sa achizitionezi pompe de la distribuitori de top, asa cum gasesti pe site-ul Top Strong!