9 September 2024

Ce trebuie sa stiti despre transport animale pe distante mari

De multe ori am vazut turme de oi traversand autostrazi si mi s-a parut enorm de periculos. Pe autostrazile bine intretinute se circula nebuneste si toata lumea stie acest lucru. Nimeni nu merge cu mai putin de 100 de kilometri la ora, iar oile sunt renumite pentru modul in care se influenteaza reciproc, cand vine vorba de o alegere gresita.

Exista transhumante care se fac la 10 kilometri, din zonele alpine catre cele colinare si altele care se fac la sute de kilometri. Numarul masinilor s-a inmultit extrem de mult in ultima perioada, fiindca omul are nevoie de mobilitatea sa contracareze efectele penuriei de timp.Mi s-a intamplat intr-un oras mic sa stau la trecerea de pietoni si 10 sau 15 minute si au fost persoane lovite pe trecerea de pietoni, fiindca soferii nu au avut rabdare sa le lase sa treaca.

Dar ce pot face doi-trei pastori care au in grija 300-400 de oi cand trec autostrada plina de masini care vin in viteza?

Pentru ca nu se stie cat ar trebui sa se stie despre transport animale, iata ce risca proprietarii de turme de oi care le duc pe jos la sute de kilometri, ciobanii angajati fiind nevoiti sa treaca pe langa calea ferata, pe autostrazi sau langa ape foarte mari:

-pagube foarte mari de animale, fiindca oricand un tir sau o masina puternica poate intra in mijlocul turmei.

Posesorul animalelor ar trebui sa se gandeasca la faptul ca si ciobanii sunt pusi in pericol calatorind cu turmele pe jos in locuri cu trafic atat de intens.

-distrugerea masinii care a intrat in turma si plata unor despagubiri proprietarului acesteia. Sa nu te gandesti ca autostrada a fost proiectata ca animalele sa mearga pe mijlocul ei la orice ora din zi si din noapte, fiindca gresesti amarnic.

-amenzi de la cei care raspund de circulatia pe autostrada, dar si de la Protectia Animalelor.

Ce trebuie sa stie un fermier despre transportul vacilor, cailor sau oilor pe distante mari in Romania sau peste hotare?

  1. Exista o firma cu experienta care se ocupa de acest tip de transport deloc usor cu maxima responsabilitate, astfel incat toti cei care au apelat la Livestocktransport.ro au fost foarte multumiti. In cei 10 ani de experienta in transportul animalelor vii, firma stie perfect sa gestioneze aceste servicii dificile. Masinile sunt in stare tehnica exceptionala, iar soferii responsabili, asa ca incredintati-va animalele acestei firme si veti ajunge cu ele intreagi la mii de kilometri!
  2. Cat ar fi turma de mare sau numarul animalelor pe care le aveti de transportat, cu certitudine ca vor incapea in cele 13 autotrenuri si in cele 13 semiremorci.
  3. Transportul este deosebit de prietenos cu animalele. Acestea nu vor fi ranite sau traumatizate, furnizorul de servicii garantand aceste lucruri.
  4. Nu trebuie sa gasesti oameni care sa urce animalele in masini, fiindca firma de transporturi pune la dispozitie si personal calificat si cu experienta in manipularea animalelor.
  5. Dupa fiecare transport, mijloacele de transport sunt curatate atent si dezinfectate, asa ca animalele tale vor avea parte de cele mai bune tratamente, fiind scutite de un drum atat de lung si de pericolele care pot aparea in cale. Si pe cai laturalnice daca sunt duse sunt expuse pericolelor. In paduri pot fi ursi si lupi care sa le atace, sa le ucida sau sa le raneasca grav, fulgerele pot si ele decima turma si inundatiile mari. Au fost cazuri in care turmele aflate in plin proces de transhumanta au fost prinse de viituri in timp ce doreau sa traverseze un rau sau izolate pe o insula. Pana la venirea salvatorilor, cel putin 10 oi s-au inecat, fiindca animalele nu sunt atat de inteligente sa intuiasca pericolul.
  6. Se poate asigura transportul pentru absolut orice specie de animale: pentru ovine, cabaline, porcive, bovine, dar si pentru caini si pisici.
  7. Transportul se face legal, in baza unui contract, furnizorul acestui serviciu asumandu-si intreaga raspundere.
  8. Transportul poate fi facut pentru a scuti animalele si insotitorii de un drum extrem de lung, la care exemplarele mai sensibile nu ar face fata, dar si in scop comercial. De pilda doresti sa expediezi in Turcia sau Grecia un lot de oi sau de miei. Nu alege transportul maritim, fiindca animalele vor fi traumatizate si dureaza si mai mult decat transportul cu masina!
  9. Planul de calatorie elaborat are in vedere cel mai scurt traseu, pentru evitarea intarzierilor inutile.
  10. Fiecare animal dispune de suficient spatiu sa se poata culca, in cazul in care doreste acest lucru.
  11. Exista despartitoare intre animale ca acestea sa nu se atace si sa nu se raneasca reciproc.
  12. Medicul veterinar le consulta atent pe fiecare in parte inaintea imbarcarii, iar cele care nu fac fata transportului nu sunt primite in masina.
  13. In cazul unei calatorii mai lungi, soferii se opresc sa verifice starea animalelor.
  14. Inainte de pornirea in calatorie animalele sunt hranite si adapate.
  15. Preturile sunt accesibile, raportate la complexitatea serviciilor si la calitatea acestora.

In concluzie, furnizati carne peste hotare, fiindca veti obtine un pret foarte bun si vindeti animalele vii! Multi vor sa vada ce cumpara, sa se asigure ca animalele sunt sanatoase si ca arata foarte bine. Contactati firma despre care v-am vorbit, fiindca aveti la indemana posibilitati multiple. Iata care sunt acestea:

-telefonati si discutati pe loc conditiile si preturile

-completati formularul online pus la dispozitia clientilor!

Veti primi raspuns la cerere pe loc sau in cel mai scurt timp si animalele vor ajunge la timp acolo unde doriti sa le trimiteti.