7 October 2024

Ce sunt instalatiile de sablare cu masa rotativa?

Acest tip de sistem de instalatii de sablare cu masa rotativa se caracterizeaza prin aplicatiile sale multiple. Componentele cu direfite dimensiuni, forme si geometrii, precum si componentele delicate, pot fi prelucrate cu usurinta. Masinile pentru sablare au trei placi turnate prin satelit, fiecare cu un diametru de 1000mm. Acestea sunt integrate in nivelul mesei principale si odata ajuns pe discurile rotative, componentele sunt sablate de turbine de inalta performanta.

Instalatiile de sablare cu masa rotativa iti ofera flexibilitate totala in operatiunile de sablare. Indiferent daca curatati structuri si confectii sudate, curatati componente cu tensiune dinamica, ele pot ajuta la reducerea timpului de productie necesar.

Aplicatiile acestor instalatii de sablare cu masa rotativa

  1. Detartratea pieselor forjate sau tratate termic
  2. Dezlipirea pieselor turnate din metale feroase si neferoase
  3. Debavurarea pieselor metalice si nemetalice
  4. Deflamarea pieselor turnate sub presiune

Unele instalatii de sablare sunt echipate cu colectoare automate de praf integral.

Obiectele tratate sunt incarcate pe o masa rotativa perforata, iar o usa mare, asigura incarcarea simpla si rapida. Masina pe care o folosesti poate avea masa montata pe usa, ceea ce permite incarcarea mult mai usoara. De asemenea, masina poate fi echipata cu doua mese, permitand sablarea simultana a obiectelor tratate in interiorul masinii. Carcasa masinii este robusta si protejata de materiale rezistente la uzura. Eficienta ridicata a masinii este permisa de sistem pentru returnarea si curatarea continua a abarazivului, impreuna cu turbine eficiente realizate din materiale rezistente la uzura. Echipamentele standard ale acestor masini includ afisaj, temporizator automat sau manual, pornire automata a turbinelor si contor de ore de lucru.

In functie de materialul de sablare, este posibila indepartarea mai mult sau mai putin abraziva si deteriorarea materialului de baza. Procesul poate fi instalat destul de usor cu un volum de investitii moderat si este foarte flexibil. In plus fata de dezavantajul asprarii suprafatei, care poate fi si un avantaj in functie de aplicatie) sablarea cu particule are si cateva dezavantaje de baza:

  • Costuri ridicate ale consumului de energie
  • Nu este posibila nici o aplicare partiala, mediu de sablare poate patrunde in zone critice ale diferitelor componente
  • Uzura ridicata a duzelor acestor dispozitive
  • Expunerea ridicata la zgomot si praf necesita camere izolate fonic.

Procesul instalatiilor de sablare

De regula, asemenea procese de instalatii servesc la indepartarea impuritatiilor particulelor de pe diferite componente. Astfel ca, de obicei, componentele sunt introduse in sistem in loturi prin cosuri si pretratate in cel putin 3 etape: spalare, clatire si uscare, iar adesea si in etape ulterioare de curatare. Chiar si zonele interne greu accesibile pot fi indepartate, aschiile si particulele, intr-un mod foarte eficient cu ajutorul pompelor de inalta presiune.

Adesea, la aceste instalatii sablare cu masa rotativa combinatia a doua proceduri poate economisii foarte multi bani. De exemplu, combinatia unui proces de curatare apoasa pentru curatarea aschiilor si a canalelor de racire cu o etapa de curatare laser partiala si precisa, este eficienta pentru tratarea prealabila a zonelor functionale.