21 June 2024

Ce stil vestimentar să adopți în funcție de vârstă?

De la an la an, tendințele în materie de modă se schimbă cu rapiditate. Apar noi piese vestimentare sau nuanțe demne de integrat în ținute. Însă, în ciuda dinamicii industriei, există o părere majoritară conform căreia trebuie să te îmbraci în funcție de vârstă. Există stiluri predominate pentru fiecare categorie.Totuși, moda este despre versatilitate și creativitate fără limite. Dacă vrei să atragi atenția pe unde mergi, dar în același timp să te încadrezi în standardele fashion pe care le impune vârsta, iată câteva idei:

  • Dacă ai vârstă cuprinsă între 20 și 30 de ani, ai la dispoziție o sumedenie de opțiuni, care mai de care mai interesante. În perioada tinereții poți mixa mai multe stiluri vestimentare. Însă, trebuie să ai grijă la efectele vizuale definitivate. Printre cele mai apreciate alternative se numără combinațiile chic, smart-casual sau chiar boho-chic. Adoptă nuanțe îndrăznețe, care să-ți accentueze trăsăturile și să îți confere un aer tineresc. Creează efecte vizuale inedite și nu ezita să porți imprimeuri jucăușe. Poți opta inclusiv pentru rochii tradiționale vaporoase. Nu uita de accesoriile capabile să ofere o pată de culoare fiecărei ținute. Opțiunile personalizate, handmade devin alegeri inspirate.
  • De la 30 de ani încep să apară schimbările importante în viață. Apar responsabilitățile și noile prerogative profesionale. Toate modificările se resimt și în cazul stilului vestimentar. Este perioada perfectă pentru a-ți scoate în evidență feminitatea. Poți opta pentru alternative care să inspire eleganță și bun gust. Renunță la combinațiile estetice mediocre, plictisitoare și reîmprospătează-ți garderoba cu variante versatile din punct de vedere vizual. Pe lângă fuste și rochii, poți purta de asemenea și blugi cu talie înaltă și topuri lejere, în stil street style. Încearcă să diversifici și gama de încălțăminte. Adaugă atât pantofi cu toc, cât și bocanci sau pantofi sport.
  • Ținutele 40+ sunt în general mai serioase, tocmai pentru că există părerea conform căreia de la o anumită vârstă nu mai poți aborda anumite stiluri. Nimic mai fals. Moda este despre experiențe unice, indiferent de situație. Trebuie să te simți bine în pielea ta și să devii din ce în ce mai încrezătoare în forțele proprii. Este vârsta care îți permite să te afișezi în fața celorlalți prin forță și determinare. Mixează așadar bluze elegante cu blugi sau pantaloni evazați. Încearcă și fustele midi, cu pliuri sau cambrate pe talie. Adaugă și sacouri și paltoane din materiale fine, de calitate superioară. Lasă-ți imaginația să lucreze și pune accent pe farmecul alternativelor care combină atât elemente clasice, cât și moderne. Nu uita să iei în calcul trăsăturile predominante și să păstrezi armonia vizuală.

Dacă vrei să te bucuri de experiențe unice și să te afli mereu în atenția celorlalți încearcă să mixezi piese vestimentare inedite. Definitivează stiluri remarcabile, care să îți pună în evidență trăsăturile și să-ți confere un aer elegant, dar în același timp modern. Ia în calcul felul tău de a fi și modalitatea în care vrei să te perceapă ceilalți. Ascunde imperfecțiunile și pune accent pe calitățile care te reprezintă.

Mizează pe stiluri vestimentare versatile și adaptate în funcție de vârstă și bucură-te de momente de neuitat!