13 June 2024

Ce poti vizita in capitala atunci cand vii intr-un city break aici?

Daca ai ales Bucurestiul ca destinatie de vacanta, atunci cu siguranta aceasta lista de obiective turstice te va ajuta sa iti faci o idee despre ce ai putea vizita odata ce ai ajuns aici. Desigur, sunt doar doua exemple detaliate, dar cu siguranta odata ce ati ajuns aici veti gasi ce sa vedeti si unde sa va relaxati. Vestea buna este ca toate aceste obiective turistice sunt usor accesibile si puteti ajunge la ele chiar si pe jos.

De asemenea, un alt avantaj considerabil este faptul ca veti gasi si unitati de cazare perfecte care sa va ajute sa va relaxati. Recomandam cazare in regim hoteleier de la www.mrg.apartments, la unul dintre apartamentele din zona. Avantajele atuncic and alegeti cazare in regim hotelier tin de libertatea pe care aceste unitati de cazare o ofera. Veti putea merge oriunde fara sa tineti cont de un program de mese. De asemenea, va puteti caza alaturi de tot grupul ori de cate ori este nevoie sa calatoriti cu mai multe persoane. Aveti tot confortul de acasa si in plus, este mai usor sa va distrati. Daca urmati un regim alimentar, va fi mai sigur si mai usor sa mancati sanatos, pentru ca aveti o bucatarie in care veti putea gati, asa cum faceati si acasa.

Acum, sa trecem la recomandarile de obiective turistice pe care le puteti vizita atunci cand ajungeti in capitala.

Ateneul Roman

Sediul Orchestrei Filarmonicii George Enescu, impunatorul Ateneu Roman este cea mai prestigioasa sala de concerte din oras. Cladirea din secolul al XIX-lea, proiectata de arhitectul francez Albert Galleron, seamana cu un templu grecesc antic cu o cupola inalta de 41 de metri si un peristil de sase coloane ionice.

Interioarele au un hol cu ​​tavane cu foite de aur pictate complex, balcoane in cascada si scari in spirala din marmura. Sala de 652 de locuri este cunoscuta pentru acustica sa excelenta si arta sa plastica. O fresca de 70 de metri lungime si trei metri inaltime care se invarte in jurul salii circulare infatiseaza cu mandrie scene din istoria Romaniei.

Biserica Stavropoleos

Micuta, linistita si frumoasa, Biserica Stavropoleos (Manastirea Stavropoleos) a fost construita in 1724 de un calugar grec, Ioanikie Stratonikeas. Cu intrarea sa sculptata complex si captusita cu coloane, aceasta biserica in stil brancovenesc se deosebeste ca un reper unic in Bucuresti.

Biserica ortodoxa prezinta sculpturi fine in piatra si lemn si o combinatie de elemente romanesti si bizantine. Este inconjurat de o curte cu gradina plina cu pietre funerare din secolul al XVIII-lea.

In interior pot fi admirate mai multe fresce si icoane din lemn. Complexul bisericesc includea odata un han si o manastire, dar ambele au fost distruse. Biserica insasi a fost restaurata de mai multe ori dupa daunele cauzate de cutremure si este remarcata pentru biblioteca sa unica, care gazduieste o mare colectie de carti legate de muzica bizantina. Asigurati-va ca verificati site-urile web ale bisericii pentru stiri despre concerte si alte evenimente, care sunt disponibile publicului.