18 June 2024

Ce poti face in Barlad?

Barladul este un oras atestat inca de pe la 1400. Un vechi targ si punct important al Moldovei inca de pe vremea lui Stefan cel Mare.

Este un oras din judetul Vaslui, are o populatie de aproximativ 60.000 locuitori si reprezinta cel mai mare oras din judet ca si numar de locuitori.

Aflandu-se intr-o zona colinara, Barladul nu are atractii turistice foarte multe, insa in aceasta lista am ales sa includem cateva dintre ele.

Gradina publica din orasul Barlad, este una dintre cele mai vechi gradini din Moldova, intizandu-se pe o suprafata de circa 17 hectare, a fost modernizata de catre Primaria Barlad in ultimii ani.

Gradina Zoo din Barlad, o alta atractie turistica, indeosebi pentru copii. Infiintata in anul 1960, este una dintre putinele gradini zoologice din tara.

Muzeul Vasile Parvan sau Teatrul Victor Ion Popa, reprezinta alte doua obiective turistice din orasul Barlad.

Parcul Mihai Eminescu, proaspat modernizat in urma cu cativa ani, se bucura de un peisaj deosebit, cu alei si gazon.

Pentru admiratorii de drumetii sau activitati sportive, in apropierea Barladului mai puteti face expeditii cu biciclete sau drumetii prin dealurile de deasupra orasului, sau puteti alege sa mergeti la pescuit pe raul Barlad ori barajul Rapa Albastra.

Daca cautati cazare Barlad, gasiti aproximativ 15 cabane, pensiuni si hoteluri unde puteti inopta. Pretul pe noapte in aceste locuri de cazare pleaca de la 100 de lei pe noapte si poate ajunge pana la 200 de lei.