17 June 2024
analko

Ce este vopsirea electrostatica si care sunt avantajele sale?

Procesul de vopsire in camp electrostatic este unul dintre cele mai moderne tehnici de vopsire si nu a fost mult timp utilizat la potentialul sau maxim pentru ca era considerat un proces rezervat doar pentru latura industriala a zonei de afaceri si a fost mentinut mult timp in aceasta zona restransa. In momentul acesta, Analko este una dintre companiile care ofera astfel de servicii la preturi foarte avantajoase si implementate in conditii ultra moderne. Pentru ca vopsirea electrostatica reprezinta unul dintre celemai complexe procese care pot asigura rezistenta in timp a unei piese prelucrate se intelege de ce foarte multi oameni considera procesul drept unul care nu poate fi utilizat si in alte domenii.

Ce implica procesul de vopsire electrostatica

In procesul de vopsire electrostatica sunt implicate mai multe etape pe care specialistii le vor umra fara sa se abata de la ele. In primul rand, piesa care urmeaza sa treaca prin procesul de vopsire in camp electrostatic sau obiectul care este prelucrat trebuie sa fie foarte bine curatate, cu o atentie deosebita astfel incat pe suprafata lor sa nu mai ramana impuritati. Ulterior, aceste obiecte vor fi introduse intr-o cabina special cocneputa pentru vopsire, unde sunt acoperite de stratul fin si foarte uniform de vopsea.

Pasul acesta este urmat de uscare. Uscarea are de cele mai multe ori loc intr-un cuptor special. Dupa ce piesa sau obiectul au fost uscate pot fi utilizate.

Chiar daca procesul nu apre foarte complicat, este foarte important de mentionat ca trebuie lasat in responsabilitatea si grija specialistilor astfel incat sa nu apara probleme pe parcurs. Cele mai multe recomanari merg in prezent catre Analko, o companie care a facut numeroase inovatii in domeniu si se pliaza pe noile tehnologii astfel incat sa ofere exclusiv servicii avantajoase ca si costuri, dar si ca timp.

Cel mai comun mod in care vei intalni procesul de vopsire electrostatica in viata de zi cu zi sunt tinichigeriile auto sau service-urile si saloanele de tuning unde aceasta tehnica este utilizata pentru elemente de caroserie si capace. De asemenea, in domeniul IT, cei care au nevoie de componente de calculator foarte bine protejate de factorii externi aleg sa isi vopseasca electrostati carcasele pe exterior si sa le customizeze.

Procesul de vopsire in camp electrostatic este in prezent disponibil mult mai usor si unei categorii mai mari de clienti datorita avantajelor pe care le ofera. Astfel de servicii sunt intalnite in service-uri, in saloane de tuning, in domeniul IT si pentru numeroase alte piese de dimensiuni medii si mici, astfel incat procesul de vopsire sa asigure rezultate care vor putea rezista foarte bine de-a lungul timpului.

Cel mai important avantaj al vopsirii electrostatice este faptul ca toate produsele obtinute se comporta bine in timp si sunt foarte rezistente. De asemenea, rezultatele finale sunt unele aproape perfecte pentru ca stratul de vopsea nu va avea clasicele dare si urme si va fi extrem de uniform, acesta fiind si motivul petru care tehnica este utilizata in cazul masinilor.