22 June 2024

Ce este rinita alergica si cum o poti preveni?

Rinita alergica, definita ca fiind o inflamatie a mucoasei nazale, este adesea confundata cu o simpla raceala. Iar motivul pentru care acest lucru se intampla este reprezentat de simptomele oarecum similare care apar in urma celor 2 afectiuni.

Cum iti dai seama ca suferi de o rinita alergica si nu de o raceala?

EI bine, in cazul rinitei alergice, mancarimile prezente la nivelul ochilor sunt frecvente, pe cand in cazul unei raceli exista o sansa extrem de redusa ca ele sa apara. Daca in cazul racelii, febra este unul din cele mai intalnite simptome, in cazul rinitei alergice acest simptom nu este intalnit. Mai mult decat atat, o raceala are o durata cuprinsa intre 3 si 14 zile, pe cand rinita alergica poate avea o durata de 2 saptamani pana la cateva luni bune – mai ales atunci cand se manifesta polenul de ambrozie sau graminee.

Cauzele aparitiei rinitelor alergice si remedii

Rinitele alergice apar, de cele mai multe ori, din cauza unor reactii imunologice excesive in prezenta alergenilor. Bineinteles, nivelul de sensibilizare, dar si cantitatea de alergeni influenteaza atat aparitia, cat si intensitatea simptomalogiei.

Cand spunem alergeni ne referim in cele mai multe cazuri la:

  • Praful de casa si acarienii pe care acesta ii poarta;
  • Polenul de flori si de iarba;
  • Poluantii din trafic si cei industriali
  • Mucegai si igrasie;
  • Par de animale, puf, pene si chiar scame;
  • Parfumuri puternice;
  • Detergenti si alte produse de curatenie cu un miros puternic.

Cum perioada alergiilor este in plin sezon, este important sa ai grija de sanatatea ta si a celor dragi. La OnlineFarmacia vei gasi un remediu natural cu actiune rapida  in alergii, care sa te ajute sa treci mai bine peste aceasta perioada. Sniztop, pastile alergie, actioneaza in 10-15 minute de la administrare si este eficient atat in alergiile sezoniere, cat si in cazul celor ambientale. Acest produs este recomandat adultilor, dar si copiilor cu varsta de peste 6 ani. Produsul nu da somnolenta, iar modul de administrare este unul simplu, comod si rapid – comprimat masticabil cu aroma de portocala.

Pe langa administrarea de Sniztop, este indicat sa te protejezi cat de mult poti de alergenii care iti provoaca disconfort. Evita plimbarile matinale, atunci cand polenul are concentratia cea mai mare, curate zilnic nasul, schimba adesea lenjeria de pat si stai departe de animalele la care esti alergic. Daca totusi nu poti evita expunerea la acesti alergeni poti lua Sniztop cu 15-20 de minute inainte pentru a preveni aparitia simptomelor neplacute ale alergiei.