18 June 2024

Care este modul corect si eficient de a folosi o motocoasa?

Cu toate ca are un aspect destul de simplu, o motocoasa nu este atat de usor de folosit. Pe langa pornirea si oprirea efectiva a acestei unelte, mai exista o serie de factori pe care trebuie sa ii iei in considerare pentru a garanta atat siguranta ta, cat si a celor din jur – dar si siguranta motocoasei in sine.

Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla care este modul corect, dar si eficient de a folosi un astfel de produs. Vei sti exact ce sa faci inainte si in timp ce folosesti acest instrument extrem de util.

Aspecte de verificat inainte de utilizarea motocoasei

Atunci cand incepi sa lucrezi asupra unei noi suprafete sau abia ti-ai inceput ziua de lucru, este extrem de important sa te asiguri ca nu sunt pericole la nivelul capului de taiere al produsului. Printre acestea, pot fi enumerate crengile, deseurile si orice alte elemente care pot deteriora produsul.

Totodata, este recomandat ca motocoasa sa fie folosita la cel putin 15 metri distanta de alte persoane. Dupa cum stii, capul de taiere – indiferent de mecanismul folosit – este destul de puternic si poate arunca efectiv pietricelele, daca intalneste vreuna.

In cele din urma, atunci cand schimbi suprafata de lucru si vrei sa alimentezi produsul, ar trebui sa opresti motorul o perioada de timp, pentru ca acesta sa se raceasca.

Cum folosesti corect o motocoasa?

Pentru inceput, este recomandat sa te pozitionezi intr-o zona deschisa, in care motocoasa poate porni fara dificultati. Mai exact, nu ar trebui sa pornesti produsul direct in iarba care trebuie taiata – acesta se poate bloca.

Inainte de a porni motocositoarea, asigura-te ca te tii bine pe picioare. Dupa cum a fost mentionat, indiferent de mecanismele prezente sau de sursa de energie/combustibil, un astfel de produs este destul de puternic. Apoi, pentru o ultima data, arunca o privire la capul de taiere si asigura-te ca nu intra in contact cu nimic.

Daca toate cele mentionate mai sus sunt indeplinite cu succes, atunci poti actiona unealta si incepe sa tai iarba sau tufisurile.

Cum folosesti eficient o motocoasa?

Cand vine vorba de eficienta, trebuie sa stii cum sa te adaptezi la conditiile terenului. De exemplu, regula de baza este sa practici o miscare de la dreapta la stanga in timp ce tai, daca capul de taiere se misca in sens contrar acelor de ceasornic.

Apoi, pentru iarba inalta, este recomandat sa folosesti doar doua miscari – anume una pentru a taia varful ierbii si alta, la un nivel mai jos, pentru a taia restul. Pentru suprafete foarte mari, expertii recomanda sa le imparti in patrate si sa le tai de la exterior spre interior.

In cele din urma, cea mai buna tehnica pentru obstacole – precum banci, statui, copaci si asa mai departe – este sa folosesti drept ghidaj marginea capului de taiere.

De unde cumperi cea mai performanta motocoasa?

Daca vrei sa iti cumperi un astfel de produs sau pur si simplu ai nevoie de o piesa de schimb de calitate, atunci te poti baza pe magazinul online TopStrong. Acesta iti pune la dispozitie o gama larga de unelte, accesorii si piese de schimb la un pret avantajos – calitatea este garantata!