Toti barbatii se vor confrunta mai devreme sau mai tarziu cu probleme de disfunctie erectila. Aceasta afectiune vizeaza in special barbatii trecuti de o anumit avarsta, insa nu este rar nici pentru barbatii tineri, care in urma unor medicatii, accidente sau depresii s-au ales cu disfunctie erectila.
In ziua de astazi numai sunt necesare nici vizitele la un cabinet propriu zis, deoarece site-uri precum myswink.com ofera sfaturi si remedii foarte utile pentru erectile dysfunction.
Ce este erectia disfunctionala?
Termenul vine din limba engleza “erectile dysfunction”, traditional afectiunea era numita si impotenta, insa termenul numai este atat de popular in ziua de astazi.
Disfunctia erectila este incapacitatea persistenta de a realiza si mentine o erectie suficienta pentru relatii sexuale satisfacatoare. Disfunctia erectila afecteaza 1 din 5 barbati din Spania. Este necesar sa se determine gradul de alterare a erectiei.
Vorbim de disfunctie erectila atunci cand incapacitatea de a realiza si mentine o erectie suficienta nu este doar un eveniment specific, ci se repeta pe o perioada de cel putin 3 luni.
In acest moment este important sa va programati la medic. Disfunctia erectila nu este doar o problema de sanatate sexuala, dar, asa cum vom vedea mai tarziu, poate fi si un simptom al altor boli care nu au fost inca diagnosticate, cum ar fi bolile cardiovasculare sau metabolice.
In studiile efectuate in multe tari din intreaga lume, s-a indicat ca disfunctia erectila afecteaza mai mult de 50% dintre barbatii de peste 40 de ani. In Spania, la barbatii cu varsta peste 40 de ani, disfunctia erectila afecteaza 25% dintre acestia. Disfunctia erectila poate fi legata de alte boli, fie pentru ca acestea pot fi cauza disfunctiei erectile, fie pentru ca disfunctia erectila ne poate avertiza de prezenta sa, chiar daca nu au fost inca diagnosticate: obezitate, diabet (creste riscul cu 50%), hipertensiune arteriala (hipertensiune arteriala), colesterol ridicat sau testosteron scazut.
Atunci cand exista un stimul sexual, creierul barbatului trimite informatii (neurotransmitatori) prin maduva spinarii catre nervi. Neurotransmitatorii ajung la muschii netezi ai peretilor spatiilor sinusoidale din corpul cavernos al penisului si acestia, atunci cand sunt eliberati, determina relaxarea muschiului care se extinde permitand sangelui sa intre in penis. La randul sau, expansiunea produce comprimarea venelor care retin sangele in corpul cavernos, ceea ce produce cresterea in lungime si grosime a penisului cunoscuta sub numele de erectie.
Disfunctia erectila este o patologie multifactoriala. Erectia este un fenomen neurovascular care apare sub control hormonal si intr-un mediu psihologic specific. In acest fel putem intelege ca orice patologie neurologica, vasculara, hormonala sau psihologica poate modifica mecanismele de erectie.
Exista, de asemenea, alte cauze fizice, cum ar fi alcoolul, drogurile, bolile cronice (in special ale plamanilor, inimii, ficatului sau rinichilor), tulburari hormonale (testosteron, prolactina, hormon tiroidian), tulburari neurologice (scleroza multipla sau leziuni ale maduvei spinarii, de exemplu ). Multe dintre aceste patologii sunt mai frecvente la persoanele in varsta, astfel incat problemele de erectie cresc odata cu varsta.
Chirurgia, ca cea practicata in cancerul de prostata, este o alta cauza posibila. Leziunile penisului, coloanei vertebrale, prostatei, vezicii urinare sau pelvisului pot duce, de asemenea, la disfunctie erectila. Unele medicamente pot facilita, de asemenea, aparitia acestei patologii.
In cele din urma, factorii psihologici, cum ar fi anxietatea si stresul, se afla in spatele a 20% din cazurile de disfunctie erectila.
Primul pas este depasirea barierei psihologice si alungarea ideii ca este ceva rusinos, ca reduce masculinitatea sau ca i se intampla doar unuia, intrucat adevarul este ca se intampla multor barbati. Oricare ar fi cauza, comunicarea cu partenerul este esentiala: este o problema care ii afecteaza pe amandoi si de care nimeni nu este vinovat. Intre timp, medicul va incerca sa gaseasca cauza disfunctiei erectile pentru a o trata corect. Deoarece factorii pot fi multi si variati, la fel se intampla si cu tratamentele lor.
Tratamentul disfunctiei erectile poate fi abordat in diferite moduri: cu medicamente, cu dispozitive de vid si / sau cu proteze implantate chirurgical.
In prezent exista cel putin sase medicamente care, luate inainte de actul sexual, permit o erectie prelungita. In termeni generali, diferentele dintre unul si altul constau in momentul in care acestea ar trebui luate si viteza cu care actioneaza, dar in orice caz trebuie sa fie specialistul care sa determine care dintre ele este cel mai potrivit pentru fiecare pacient care sufera de disfunctie erectila. Atunci cand cauza disfunctiei este psihologica, terapia psihosexuala poate fi foarte benefica pentru ambele parti.
In paralel cu tratamentul, obiceiurile sanatoase de viata, cum ar fi pierderea in greutate, exercitiile fizice si evitarea alcoolului, tutunului si drogurilor, s-au dovedit a imbunatati erectiile. De asemenea, este important sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra pentru a mentine hipertensiunea, diabetul si nivelul colesterolului din sange la distanta.
Amintiti-va ca in spatele dificultatii de a avea o erectie pot exista boli ascunse. Dar important este ca, indiferent daca exista sau nu, disfunctia erectila poate fi tratata.
Site-ul Myswink.com ofera remediul pe care toti barbatii il cauta, deoarece ofera transparenta totala, deci nimeni nu va sti ca apelati la serviciile lor. In plus, clientii care cumpara programul myswink beneficiaza de anonimat pe cartea de credit, astfel nimeni, nici chiar banca voastra nu va sti in ce investiti. Nimeni nu trebuie sa sufere in urma erectiei disfunctionale, iar putin ajutor profesionist extern este probabil cea ce au nevoie barbatii care sufera de probleme erectile.
Ia-ti adio de la erectile dysfunction cu programul extraordinar oferit de myswink.com!
Nu rata
Sfaturi Valoroase pentru Alegerea unei Formații de Nuntă în București
Ghidul Dvs. pentru Înțelegerea Avantajelor unui Avocat
Cum să Alegi Tipul Potrivit de Lustra în Funcție de Locuință