22 June 2024

Avantajul de a avea rulouri exterioare din aluminiu suprapus la casa!

Cei care locuiesc la casa pot sa guste vara din plin, deoarece se pot bucura de gradina si intimitatea de a avea propriul spatiu. Insa, desi este placut sa te desparti de oras, cel putin temporar, la casa infrunti mai multe dificultati cu linistea, iar problema insectelor este mai reala decat cea de la bloc. Spre deosebire de orele de liniste din cartierele cu blocuri, la casa, fiecare cam face ce vrea, iar daca vrei sa tragi un pui de somn in mijlocul zilei nu prea este posibil. De asemenea, exista momente cand doresti sa dormi cu geamul deschis, insa tantarii, cat si alte insecte, vor da buzna in casa. Solutia la aceste probleme este sa echipezi casa cu rulouri exterioare din aluminiu suprapus. Aceste rulouri reprezinta o investitie foarte buna, care nu numai ca iti acopera nevoile de mai sus, insa beneficiezi de mai multa umbra, deci chiar si pe canicula ai racoare in casa, dar si multa intimitate. De asemenea, aceste rulouri sunt foarte bune chiar si toamna sau iarna, deoarece actioneaza precum un strat dublu de izolatie la geamuri.

Rulourie exterioare pentru geam au reprezentat si inca reprezinta accesorii foarte importante pentru locuinte avand in vedere ca acestea ofera foarte multe avantaje. Multe persoane considera ca aceste jaluzele exterioare au ca principal scop protejarea de razele puternice ale soarelui, insa nu doar acesta este scopul rulourilor exterioare.

Rulourile pentru exterior se potrivesc atat caselor, cat si apartamentelor, acestea adaptandu-se oricarui tip de design sau de arhitectura. Desi par accesorii destul de moderne, jaluzelele, atat cele interioare, cat si rulourile exterioare, au o istorie de peste 1500 de ani, primele astfel de elemente apartinand grecilor antici. Initial, acestea erau folosite doar pentru interior, insa in momentul aparitiei sticlei, jaluzelele pentru exterior au inceput sa fie utilizate mai mult din punct de vedere estetic.

Rulourile suprapuse sunt rulourile care se monteaza odata cu tamplaria. Este recomandata folosirea acestor rulouri atunci cand clientul nu are inca montata tamplaria PVC la casa sau se doreste schimbarea acesteia.

Caseta ruloului suprapus este montata in interior. Controlul acestui tip de rulou se poate face manual sau electric. Ca si precedentul rulou si cel suprapus este disponibil in mai multe culori, fiind recomandata aceeasi culoare ca si cea a tamplariei. Lamelele din aluminiu umplute cu spuma poliuretanica asigura o buna izolatie termica si fonica. In acelasi timp, rulourile exterioare nu ofera doar umbra, ci intuneric total, pentru cine doreste

Protectia trebuie sa ajunga la cel mai inalt nivel. Tocmai de aceea, trebuie sa iei in calcul si montarea unui sistem antiefractie, eficient si rezistent la socuri mecanice.

Pentru a-ti asigura maximul de siguranta, rulourile exterioare blocheaza lamelele in interiorul casetei si sunt greu de observat din exterior. Acesta este principiul de functionare al rulourilor cu actionare electrica. Deoarece aluminiu este usor, robust si durabil, acesta asigura o functionare silentioasa si ofera valori bune de izolare, fiabilitate operationala si o calitate care trece cu brio testul timpului. Ramane relativ neafectat de rugina, de vant si vreme multi ani. Aluminiu este rezistent si potrivit pentru procesarea de inalta precizie.

Rulourile pentru geam pot fi alese in functie de materialul din care acestea sunt confectionate. Rulourile exterioare pot fi din lemn, din aluminiu sau PVC si, in functie de proprietatile acestor materiale, iti poti alege rulourile potrivite locuintei dumneavoastra.

Un prim avantaj pe care il ofera rulourile exterioare il reprezinta izolarea din punct de vedere termic. In zilele toride, folosirea unor accesorii pentru ferestre care sa impiedice razele puternice ale soarelui sa patrunda in interior este absolut necesara, iar rulourile exterioare ajuta la mentinerea unui climat potrivit in interior. De asemenea, rulourile exterioare sunt foarte eficiente deoarece diminueaza pierderea de energie termica prin simplul fapt ca protejeaza geamul de contactul direct cu zapada si temperaturile foarte scazute.

Rulourile exterioare ofera si o foarte buna izolatie din punct de vedere fonic. In acest fel, locuinta ta va deveni mult mai confortabila. Aceste accesorii pentru ferestre impiedica patrunderea razelor de soare si implicit decolorarea elementelor de mobilier si a altor obiecte din interiorul locuintei. De asemenea, ele ofera intimitatea pe care o doresti atat de mult. Este foarte deranjat sa stii ca vecinii tai curiosi iti pot urmari orice miscare chiar si prin tesatura fina a perdelelor, iar aceasta problema se intalneste in special in cazul celor care locuiesc la bloc.

Pentru cei care locuiesc la casa, rulourile exterioare montate corect ofera mai multa siguranta in fata infractorilor. De foarte multe ori acestia prefera sa patrunda in locuinta pe la ferestre, avand in vedere ca acestea sunt mai usor de demontat sau spart. In acest fel, ruloul va oferi o mare protectie deoarece acesta se inchide prin interior.

Nu trebuie sa iti faci griji ca ferestrele locuintei tale sunt prea mici sau, din contra, prea mari, deoarece rulourile exterioare pot fi realizate la comanda in functie de dimensiuni.

Si din punctul de vedere al designului, rulourile exterioare iti ofera numeroase avantaje in sensul ca acestea pot fi alese in functie de arhitectura locuintei si in functie de culorile preferate. Efectul va fi cu atat mai interesant cu cat, daca locuiesti la casa, vei accesoriza aceste rulouri cu usile si cu acoperisul.

Rulourile exterioare pentru ferestre sunt usor de intretinut. Ele pot fi sterse cu apa si detergent pentru a indeparta depunerile de praf. Cele din lemn au nevoie de o ingrijire mai atenta.