13 June 2024
avantaj aparat dentar invizibil

Avantajul aparatelor dentare invizibile

Tot mai multi pacienti aleg sa foloseasca un aparat dentar ortodontic pentru a-si indrepta dintii, astfel incat acestia sa arate tot timpul perfect si sa obtina un zambet frumos. Sunt mai multe optiuni de aparate dentare in prezent si totul depinde de starea dintilor, dar si de bugetul alocat aparatului dentar.

Estetica dentara este o forma de tratament dentar care are ca scop imbunatatirea aspectului dintilor, gingiilor sau muscaturii. Aceste operatiuni includ albirea dintilor, aparatul dentar invizibil, fatete, coroane si punti. Tratamentele cosmetice dentare merg dincolo de estetica pentru a imbunatati functia dintilor si a reda confortul.

Ce sunt aparatele dentare invizibile?

Aparatele dentare sunt o forma de tratament pentru dintii strambi sau nealiniati. Aparatele ajuta, de asemenea, la rectificarea golurilor dintre dinti si la imbunatatirea muscaturii. In ultimii ani, multi stomatologi din intreaga lume au adoptat aparat dentar invizibil pentru a se potrivi preferintelor clientilor.

Aparatele dentare ajuta la imbunatatirea structurii dentare

Aparatele dentare ajuta la imbunatatirea structurii dentare in multe feluri. O structura dentara ideala nu numai ca imbunatateste zambetul, ci iti permite si sa si mesteci mai bine. Dintii aliniati drept sunt, de asemenea, mai usor de periat sau de curatat cu ata dentara. Alinierea dintilor reduce, de asemenea, rata de uzura a acestora si limiteaza degradarea in timp. Mai jos sunt cateva provocari structurale dentare care justifica utilizarea aparatului dentar.

  • Distanta neregulata intre dinti
  • Dinti supraaglomerati sau strambi
  • Cand dintii tai superiori ies in afara
  • Cand dintii tai inferiori musca prea mult in spatele celor superiori
  • Cand dintii tai superiori din fata musca in spatele celor inferiori

Avantaje estetice

Multi oameni se tem sa poarte aparat dentar. Aparatele metalice conventionale pot fi intimidante sau atrage atentia nedorita. Cu toate acestea, nu este usor de observat daca cineva poarta aparat dentar invizibil. Atractia estetica a aparatelor invizibile sporeste increderea. Disponibilitatea ortodontiei invizibile a determinat mai multi oameni sa caute aparate dentar.

Progres rapid si vizibil

Tratamentul cu aparate dentare invizibile pe care il oferim este popular deoarece vine cu efecte rapide. Cu tehnologia de imagistica 3D computerizata, se puteti vedea planul de tratament de la inceput pana la sfarsit.

Aparatul are gutiere transparente personalizate pentru a se potrivi dintilor  si rezultatului dorit. Aceste agutiere regleaza treptat pozitia dintilor.

In functie de planul de tratament, medicul dentist poate inlocui gutierele de doua ori pe luna. Lipsa pieselor metalice reduce si timpul petrecut in cabinetul dentistului pentru ajustari. Durata planului de tratament  variaza de la 6 la 24 de luni, in functie de situatia in care se afla dintii. Cu toate acestea, in medie, planurile de tratament dureaza aproximativ un an.

Optiuni alimentare nelimitate

Cu aparate dentare invizibile, esti liber sa mananci orice doresti. Planul de tratament recomanda sa iti indepartezi aparatul dentar atunci cand mananci. Aparateel traditionale solicita sa eviti alimentele care se pot bloca sau se pot incurca in suporturile sau firele metalice. Tinand cont de toate, aparatele dentare invizibile ofera mai multe avantaje oricui are nevoie de ortodontie dentara. Cu toate acestea, doar un dentist acreditat te poate ghida cu privire la tratamentul adecvat pentru cazul tau.