O camera supraveghere de exterior este o camera traditionala utilizata in sistemele de siguranta. Trimite video prin cabluri catre VCR-uri sau DVR-uri. Camerele digitale trimit semnale prin cabluri catre o retea pentru stocare. Multe sisteme de camere de supraveghere astazi sunt sisteme hibride care utilizeaza atat componente analogice, cat si digitale.
In general, camerele IP ofera o calitate video mai mare decat camerele analogice. Aici exista o zona video mai mare, cum ar fi un camp vizual larg sau ingust si o optiune de marire mai buna. Deoarece poarta semnale digitale adevarate, permit o imagine video foarte detaliata, facandu-le mai potrivite pentru recunoasterea fetei sau detectarea placutelor de inmatriculare.
Camerele analogice au o calitate generala a imaginii mai mica decat camerele IP, dar au performante mai bune in conditii de lumina slaba. Camerele analogice au zone video limitate si nu ofera claritatea zoom-ului camerelor IP. Cand se maresc imaginile analogice, rezultatul este o imagine granulata si degradata. Daca se va utiliza o camera analogica, de exemplu, nu se vor putea identifica faptasii prin marirea imaginii.
In general, camerele digitale ofera rezolutii de 6 pana la 20 de ori mai mari decat camerele analogice.
Camerele analogice sunt limitate la rezolutiile standardului NTSC / PAL de 720 x 480 pixeli (NTSC) / 575 (PAL) sau 0,4 megapixeli (4CIF). Rezolutiile lor variaza de la 420 la 700; care produc imagini foarte clare in zona superioara.
Camerele IP ofera rezolutii de la 1,3 la 5 megapixeli (2560 x 1920) cu semnale de imagine comprimate si codificate. Acest lucru ofera posibilitatea de a acoperi un camp vizual mult mai larg sau de a vizualiza imagini mult mai detaliate in vizualizari inguste, cu zoom.
Camerele analogice traditionale folosesc conexiuni prin cabluri coaxiale. Se poate lucra prin cabluri cu perechi rasucite sau fara fir, dar cu o rezolutie mai mica. Camerele IP isi transmit semnalele prin cabluri coaxiale cu perechi rasucite sau fara fir.
Unul dintre avantajele camerelor IP este ca pot fi alimentate si prin cablul Ethernet, eliminand necesitatea cablurilor de alimentare si a prizelor de la locul de instalare al camerei. Camerele analogice mai vechi nu sunt compatibile cu PoE si necesita o conexiune electrica suplimentara pentru sursa de alimentare.
Camerele IP cu conexiuni WiFi pot fi o solutie foarte practica in zonele in care instalarea cablurilor este dificila sau costisitoare. WiFi este, de asemenea, disponibil in cladiri in care este imposibil de a pune cabluri, cum ar fi cladirile listate.
Camerele analogice pot trimite videoclipuri de pana la 1,5 kilometri pe cablu pereche rasucite si pana la 300 de metri pe cablu coaxial. Dar transmisiile analogice isi pierd claritatea pe masura ce distantele cresc si pe masura ce semnalul este convertit de la un format la altul.
Camerele IP pot trimite video digitale pana la 100 de metri prin cabluri Ethernet cu perechi rasucite si distante nelimitate in cadrul unei retele TCP / IP. Deoarece imaginile sunt transmise digital, acestea pastreaza 100% claritate pe distante mari chiar si atunci cand formatul semnalului este convertit.
In concluzie, orice camera de supraveghere are avantajele sale si este esentiala pentru protectia locuintei personale si a propriei persoane.Intra pe comenzi.ro si vei gasi mai multe camere.
Nu rata
Cum vă poate schimba viața un implant dentar
Beneficiile educatiei in marketing digital
Epilarea definitivă cu aparatul Gentlemax Pro