20 June 2024

Aspecte pe care trebuie sa le cunosti despre casele modulare

Construirea caselor modulare este, de regula, mult mai convenabila si rentabila spre deosebire de construirea unei case traditionale. Pe langa faptul ca nu este necesara o suma generoasa de bani pentru ridicarea acesteia, asa cum se intampla la alte tipuri de case, varianta modulara indeplineste si criteriul sigurantei. Cu toate acestea, este important sa se mentioneze o precizare. Multe persoane au tendinta de a incurca o locuinta modulara cu una care este realizata din containere sau cu o casa mobila. Din contra, aceasta are o fundatie care nu poate sa fie mutata sub nicio forma.

Din fericire, variantele modulare sunt adecvate si pentru asigurarea confortului termic in interiorul locuintei, indiferent de temperaturile de afara. Partea si mai buna este ca se construiesc rapid si se adapteaza imediat zonei in care au fost amplasate, indiferent ca este vorba de o zona rurala sau urbana. Astfel, multi sunt cei care incep cautarile unor case modulare ieftine, al caror pret se poate incadra cu succes si intr-un buget restrans.

Care este modalitatea de asamblare a casei modulare?

Procesul de construire si asamblare a casei modulare este unul simplu si asemanator cu cel al construirii unei cladiri de catre cei mici din blocuri Lego. Sectiunile componente ale casei sunt finisate si tranportate pe santier, unde urmeaza sa fie asamblate de catre macarale. Odata ce lucrarea este gata, viitorul proprietar al imobilului trebuie sa stie ca nu este o constructie care sa poata fi mutata. Dupa ce a fost asezata pe temelie, devine fixa.

Principalul avantaj al caselor modulare consta chiar in faptul ca sunt personalizabile in functie de preferintele clientului. Astfel, este foarte important ca acesta sa se decida cu privire la finisajele exterioare, instalatiile sanitare, pardoseli etc. Indiferent care ar fi preferintele sale, are optiunea de a-si personaliza spatiul dupa propriile gusturi.

Casele modulare sunt o varianta mai accesibila spre deosebire de casele traditionale

Unul dintre motivele pentru care cumparatorii aleg, fara sa stea pe ganduri, casele modulare, este reprezentat chiar de pretul redus semnificativ spre deosebire de costurile ridicate pe care o casa traditionala le solicita. De asemenea, timpul de constructie este mult mai redus in comparatie cu o casa conventionala, fiind necesare doar cateva saptamani.

Cu toate acestea, este important de mentionat ca, daca proiectul capata o amploare mai mare, atunci exista si riscul ca pretul sa creasca, in functie de design si specificatii. Dupa efectuarea tuturor instalatiilor de canalizare si lucrarilor electrice, este posibil ca pretul final al locuintei sa fie mai mare cu 20% fata de estimarile initiale ale constructorului. Astfel, este important sa se tina cont si de o posibila marja de eroare, pentru ca ridicarea pretului sa nu fie chiar o surpriza, ci mai mult un aspect anticipat.

In concluzie, casele modulare se dovedesc a fi investitii de nerefuzat, mai ales pentru persoanele care isi doresc sa se bucure de multe facilitati intr-un buget redus. Costurile, timpul si stresul lucrarii unei astfel de locuinte sunt vizibil si semnificativ reduse in comparatie cu o casa traditionala.