18 June 2024

Aparatul HMD132665P este ideal pentru sanatatea urechilor si pentru un auz bun al pacientilor

Auzul face parte din cele cinci simturi. Fara auz, viata noastra ar fi dificila. Sunt persoane care se nasc fara auz, care isi pierd auzul pe parcursul vietii, care aud doar cu o ureche si asa mai departe. Indiferent situatia in care se afla o persoana, acesta trebuie sa stie ca auzul trebuie verificat periodic, in special cand vorbim despre copii sau despre persoanele care lucreaza in anumite medii in care auzul este crucial (soferi, call center si asa mai departe).

De ce este important sa auzim bine cu ambele urechi

Abilitatea de a asculta cu ambele urechi este definita din punct de vedere medical cu termenul de “auz binaural”`. Acesta este motivul pentru care suntem capabili sa atribuim o pozitie precisa sunetelor din spatiul care ne inconjoara, deci sa recunoastem daca un sunet provine din spate, de la dreapta sau la stanga, sus, jos si asa mai departe. De asemenea, auzul binaural ne permite sa estimam distanta spatiala a sunetului in sine, indiferent daca este fix sau in miscare. Ne asumam toate aceste abilitati in viata de zi cu zi, foarte importante si, daca lipsesc, lipsa lor creeaza probleme grave. Din pacate, nu este o coincidenta faptul ca, persoanele, in special copiii cu pierderi de auz prezinta dificultati de comunicare, cu repercusiuni negative importante in sfera emotionala si familiala. Datorita progreselor uriase in domeniul medical si tehnologic, astazi sunt disponibile proteze auditive foarte sofisticate si implanturi cohleare care permit o buna restaurare a functiei auditive.

Totusi, examinarea periodica, fie ca urechile sunt sanatoase, fie ca exista probleme preexistente de auz, este necesara. Aceasta se face cu ajutorul medicului ORL si cu ajutorul unor aparate speciale precum HMD132665P. Acesta este un Otoscop video de inalta rezolutie, comercializat de hmdmedical.uk.com. Dar ce este un otoscop?

Un otoscop, dupa cum probabil ti-ai dat seama, este un instrument folosit in mod obisnuit de medicii cu specialitate ORL, in mediul clinic si reprezinta o investitie standard pe care multi clinicieni o fac personal. In timp ce fiecare otoscop este proiectat pentru a asigura imaginea marita si iluminata a canalului urechii si a membranei timpanice, nivelul de calitate oferit de un anumit otoscop si functionalitatea asociata sunt influentate de tehnologia aleasa. Tipul sau modelul specific de otoscop este o problema de preferinta personala. Unul dintre cele mai bune este otoscopul HMD132665P. Acest aparat dispune de iluminare cu LED-uri deosebit de luminoase pentru observarea de inalta rezolutie a canalului auditiv. De asemenea, este posibila inregistrarea foto si video. De asemenea, este disponibil in versiunea fara fir cu transmisie wireless.

Desigur, exista multe optiuni disponibile. Insa, ianinte de a alege, trebuie sa iti pui cateva intrebari de baza. Aceasta abordare elimina pierderea timpului cercetand produsele care nu corespund preferintelor personale si criteriilor functionale.

Functia principala a otoscopului este de a efectua otoscopia, lasand aplicatiile secundare afara din ecuatie.

In primul rand, gandeste-te daca doresti sa ai posibilitatea de a captura imagini si/sau videoclipuri pe un ecran mai mare. Functia de captare a imaginii ofera o cercetare amanutita si obiectiva a integritatii canalului urechii si membranei timpanice in timp real. Este o “calitate” utila inainte si imediat dupa procedurile clinice. De asemenea, permite distribuirea de imagini in scopuri educationale sau de consultanta. Proiectia imaginilor pe un ecran mai mare (de exemplu, monitorul computerului) ofera avantajul observarii structurilor la o scara mai mare, oferind o vedere mai detaliata a structurilor mai mici. De aceea, un otoscop video precum HMD132665P ar trebui sa fie in centrul atentiei cautarii tale.

Aceste aparate pot fi cu fir sau cu baterie? Otoscopul poate fi cu acces la o sursa secundara printr-un cablu, de exemplu, la dispozitive de diagnosticare montate pe perete. Otoscopul cu baterie se bazeaza pe baterii alcaline sau reincarcabile ca sursa de alimentare. Evaluarea optiunilor de alimentare restrange in continuare optiunile viabile ale otoscopului, in special atunci cand sunt identificate preferinte specifice sau exista o necesitate pentru o mai mare flexibilitate. De exemplu, daca este nevoie de un otoscop video wireless, sunt disponibile in prezent doar cateva modele, iar HMD132665P este unul dintre ele. In mod similar, daca este nevoie de un otoscop care functioneaza fie pe baterii reincarcabile, fie pe cele alcaline, cautarea produsului va implica un numar mic de aparate care ofera acest nivel de flexibilitate.

Capacitatea este si ea importanta si se refera la cantitatea de putere pe care o contine bateria. Aceasta se traduce in cat timp va dura bateria pana la urmatoarea incarcare. De exemplu, bateriile NiMH si Li-ion (ca in cazul HMD132665P) au capacitati mai mari decat bateriile NiCad, ceea ce duce la o durata de functionare crescuta. Cu alte cuvinte, otoscoapele care folosesc baterii NiMH sau Li-ion vor rezista cu aproximativ 30–50% mai mult inainte de a fi necesara reincarcarea. Mai mult decat atat, bateriile Li-ion au cea mai lenta rata de descarcare.

Ce sursa de lumina sa alegi? Sursa de lumina a unui otoscop este un bec, de obicei unul dintre mai multe tipuri incluzand halogen, xenon si LED. Becurile incandescente sunt rareori intalnite, deoarece se gasesc doar la modelele mai vechi. Iluminarea se refera la cat de luminos va fi becul. In ceea ce priveste spectrul de iluminare, becurile cu halogen ofera cea mai mica cantitate de iluminare, in timp ce LED-ul ofera cel mai inalt grad de iluminare. Luminozitatea becului xenon se incadreaza undeva intre becurile cu halogen si LED. In ceea ce priveste culoarea, becurile cu halogen emit mai mult de o lumina alba albastruie, in timp ce xenonul si LED-ul ofera o lumina mai stralucitoare.

Dupa cum vezi, cele mai bune caracteristici ale unui otoscop le vei regasi in aparatul HMD132665P, disponibil la hmdmedical.uk.com. Asa ca, pentru a asigura sanatatea auzului si urechilor pacientilor, alege ceea ce este mai bun.