20 June 2024

Amenajarea cu stil a gradinii: Cum transformi un spatiu impersonal, intr-o oaza de relaxare?

De indata ce primavara se instaleaza, cei mai multi dintre noi ne gandim la modul in care sa ne amenajam propriile gradini, astfel incat sa le transformam din spatii anoste, intr-unele cu adevarat spectaculoase, de unde sa nu lipseasca relaxarea. La nivel teoretic, lucrurile par adesea a fi destul de simple, insa de indata ce este elaborat un plan, adesea se poate constata faptul ca realitatea este complet diferita. Amenajarea spatiului gradinii imbraca de cele mai multe ori forma unei reale provocari pentru proprietarii de case, care cauta idei inspirate prin care sa dea un suflu nou propriei gradini.

Amenajate intr-un stil modern sau unul ceva mai clasic, gradinile vor ramane mereu niste spatii excelente pentru relaxare si destinere. Pentru a obtine acest lucru insa, este necesar ca acestea sa fie amenajate intr-un mod mod deosebit. Gradinile ar trebui intotdeauna amenajate in asa fel incat sa exprime cat mai clar gusturile si personalitatea propritarilor. Iata cateva idei care te pot ajuta sa dai un nou suflu gradinii tale!

            Alege stilul de amenajare

Intr-o prima etapa, elaborarea unui plan de amenajare reprezinta primul aspect ce trebuie luat in calcul este abordarea unui stil de amenajare. Desi stilul de amenajare modern este la mare cautare in prezent, multi propritari doresc sa abordeze stiluri de amenajare mai clasice. Indiferent de alegerea facuta, este absolut esential ca rezultatul final sa fie in concordanta cu gusturile si nevoile tale. Daca te afli in pana totala de idei, un serviciu de amenajare gradini poate fi regasit la www.casaprontogarden.ro. In acest fel, vei lasa intreg proiectul de amenajare pe mana expertilor.

            Nu neglija mobilierul pentru gradina

Pentru a te putea bucura din plin de relaxare si de intreaga atmosfera din gradina, vei avea nevoie in mod cert de mobilier pentru gradina deosebit, avand in vedere ca acesta iti va asigura atat o parte din confort, dar va contribui concomitent si la estetica de ansamblu a gradinii. O masa pentru gradina, cateva scaune sau o canapea, vor transforma acest spatiu intr-o veritabila oaza de relaxare in care iti vei dori sa continui sa revi ori de cate ori se iveste ocazia.

Opteaza pentru decoratiuni de exterior interesante

Micile detalii vor face intotdeauna diferenta, de aceea decoratiunile pentru gradina sunt absolut esentiale pentru a da o nota distinctiva acestui spatiu. Indiferent ca este vorba despre traditionalii pitici de gradina sau despre lampile solare, cert este faptul ca o decoratiune bine aleasa, poate schimba complet atmosfera din gradina. Printre decoratiuni, nu uita sa alegi si niste ghivece de flori, acestea indeplinind de asemenea atat un rol functional, cat si unul estetic.

Amenajeaza cu stil spatiile verzi

Spatiul verde am putea spune ca este esenta oricarei gradini amenajate cu scopul de a fi un spatiu relaxant. Gazonul, gardul viu, florile sau pomisori sunt toate alegeri inspirate atat in cazul gradinilor moderne, cat si in cel al gradinilor amenajate intr-un stil mai clasic. Pentru a te asigura ca dispui zona verde in cele mai inspirate moduri, iti recomandam sa iei legatura cu un expert peisagist, care se va asigura ca gradina ta va arata exact asa cum ai visat.