16 September 2024
inhalator sare

Ameliorarea bolilor respiratorii cu ajutorul inhalatorului de sare

In medicina, un inhalator este un dispozitiv prin care o persoana poate inhala anumite substante, sub forma de gaz sau vapori, in scop terapeutic si actioneaza ca dezinfectant, bronhodilatator si anestezic. In secolul al XIX-lea, Etienne Ossian Henry, chimist la Scoala de Medicina din Paris, a venit cu ideea de a pune eteri in apa fierbinte pentru a-i transforma in vapori care ar putea fi inhalati de plamani sau de cei care sufera de astm.

Totusi, din cele mai vechi timpuri, procesul de inhalare este foarte stravechi si a fost folosit ca fumigatie, in scopuri terapeutice sau in legatura cu ceremoniile religioase. In acest caz, plantele aromatice sau rasinile sunt arse incet ca ofranda catre zei si pentru a crea o anumita stare de spirit. Intr-un sit arheologic din Pazyryk, Siberia, la granita cu China, pe teritoriul locuit de sciti, au fost gasiti nomazi din secolele VII-III i.Hr., vase de bronz cu urme carbonizate de marijuana si un tip de sicriu folosit pentru fumigatie.

Un inhalator sare este benefic pentru prevenirea afectiunilor respiratorii si a persoanelor care sufera de astm bronsic, bronsite, laringita, faringita, amigdalita etc. Este realizat din eco-plastic sau portelan, ergonomic, si folosit cu cristale de sare naturala de inalta calitate. Poate fi folosit de adulti si copii. Pentru a efectua inhalarea medicinala, oamenii au invatat aceasta tehnica acum o mie de ani. Incepand cu anii 1970, inhalarea a folosit un nebulizator, inclusiv solutii saline. Inhalarea are multe avantaje distincte fata de alte metode de combatere a bolilor respiratorii. Medicamentele terapeutice patrund in colturile cavitatii nazale si ale cailor aeriene superioare, care sunt cele mai indepartate si inaccesibile prin alte mijloace. Inhalarea elimina practic posibilitatea de aparitie a reactiilor adverse sau a alergiilor si, de asemenea ofera un efect de durata si in acelasi timp protector asupra mucoaselor.

Minunile realizate de catre sarea de mare!

Doar oamenii nepasatori nu au auzit de efectele miraculoase ale sarii de mare asupra organismului. Datorita prezentei a peste 80 dintre cele mai importante oligoelemente, solutiile cu sare de mare au multe proprietati benefice, in special:

  • Are efecte benefice asupra sistemului imunitar si nervos;
  • Regleaza fondul hormonal al organismului;
  • Intareste structura tesuturilor si creste elasticitatea vaselor de sange;
  • Ajuta la formarea membranelor celulare, le hraneste si le purifica;
  • Ajuta la prevenirea infectiilor si la vindecarea ranilor.

Sarea de mare este o modalitate excelenta de a preveni cancerul si alte boli. Sarea de mare joaca un rol foarte important in tratamentul bolilor respiratorii. De asemenea, foarte buna este si o lampa de sare himalaya.

Caracteristicile de functionare ale nebulizatorului

Un nebulizator este un dispozitiv de inhalare care utilizeaza un spray ultra-mic, dispersat de medicament care este administrat printr-un tub sau o masca inhalatoare. Pe langa eficienta, avantajele nebulizatoarelor includ siguranta, inclusiv pentru copii. Aceste dispozitive nu vor dauna niciunui copil daca sunt utilizate corect si cu o solutie adecvata pentru inhalare. Cu toate acestea, pentru anumite boli, precum boli cardiovasculare, boli de rinichi, anumite boli ale aparatului respirator, sangerare, aceste aparate sunt contraindicate.

Pregatirea pentru inhalare

In primul rand, inainte de turnarea solutiei cu sare, oricarui tip de nebulizator trebuie sa i se acorde tratamentul necesar, mai exact clatirea cu apa. De asemenea, ar trebui sa iti sterilizezi masca de inhalare cu piesa bucala, deoarece prezenta microorganismelor daunatoare in nebulizator este extrem de nedorita! Abia dupa aceea poti turna solutia in sare si poti porni dispozitivul.

Utilizarea inhalarii cu solutie salina implica achizitionarea unui produs farmaceutic gata preparat sau a preparatului sau independent. In primul caz, pur si simplu va curge in aparat dupa ce a fost diluat 1:2 cu ser fiziologic. In al doilea caz, pentru a obtine o solutie salina, trebuie sa fierbi aproximativ un litru de apa, sa diluezi trei linguri de sare in ea si apoi sa adaugi aproximativ trei mililitri de solutie salina normala. Durata maxima a interventiei chirurgicale pentru adulti este de 15 minute, iar o treime din timp este suficienta pentru copii.