22 June 2024

Alegerea unui service auto potrivit pentru masina ta

Orice masina este speciala pentru posesorul ei. Pentru unii este chiar mai mult decat un simplu bun, in special atunci cand ne ajuta de fiecare data sa ne desfasuram mai usor orice activitate, cand ne ofera confortul, performanta si notorietatea de care am avea nevoie. Desi mult mai comune si mai numeroase in ziua de azi, masinile nu sunt insa atat de usor de obtinut, in ceea ce priveste pretul lor. Multi aleg inca varianta second-hand, aceste masini avand un pret de achizitie mai mic dar o data cu asta apar la scurt timp si numeroase probleme datorita pieselor uzate, invechite, printre altele.

Exista in acest moment foarte multi producatori de masini, de la nume consacrate in istorie, cunoscute oamenilor de peste 100 de ani si pana la noi brand-uri, soferii avand la dispozitie atat modele de buget cat si de lux. Putem imparti masinile in numeroase categorii, de la cele sport la cele business sau de familie, ca un exemplu. Iar printre cei mai cunoscuti si mai apreciati producatori, sau mai bine spus marca, se numara si BMW, ale caror modele sport sunt cautate atat de catre cei tineri cat si de catre cei mai in varsta, care vor sa aiba la dispozitie o masina cu un aspect elegant si un motor puternic.

Calitatea si performanta vin cu un pret pe masura si astfel, mai toate masinile BMW de la primele modele si pana in prezent au avut si au preturi destul de mari, care sa reflecte perfect calitatile lor. Astfel, este o mandrie pentru orice sofer sa detina o masina BMW, fie ea noua sau second-hand.

Ca si in cazul altor producatori buni, aceste masini sunt proiectate sa reziste cat mai mult in timp, avand piese si sisteme de calitate superioara. Asadar, chiar daca platim mai mult pentru ele la inceput, nu va fi nevoie sa ne ducem la service atat de des si sa schimbam piesele in mod constant ci mai degraba mai rar. Iar atunci cand vine momentul sa facem asta, este indicat sa alegem un service cat mai bun, care sa se poata ocupa nu numai de reparatii, inspectii si inlocuirea de piese ci si de cautarea celor mai bune piese pentru noi, originale desigur.

Pentru numeroase marci mari, exista si la noi in tara service-uri dedicate exclusiv lor, asa cum sunt si service-urile dedicate autoturismelor marca BMW. Unul dintre acestea este APB Service, unde posesorii masinilor BMW au parte de cele mai bune servicii pentru bunurile lor de pret. Autorizati de Registrul Auto Roman pentru a realiza reparatii, inspectii si omologari, acestia ne pot pune la dispozitie cele mai bune solutii, complet legal, astfel incat sa nu mai fie nevoie apoi sa mai platim ceva suplimentar, in alta parte.

Indiferent de ce mergem la ei, se realizeaza inregistrare lucrari in baza de date BMW, astfel incat sa se stie absolut toate modificarile si schimbarile aduse masinii iar viitorii posibil cumparatori sa stie sigur ce aleg si daca merita pe deplin suma ceruta. Aici nu se fac compromisuri in ceea ce priveste calitatea si astfel, unele servicii ar putea sa coste ceva mai mult. Cu toate acestea, stiind ca piesele uzate sunt inlocuinte cu unele de calitate la fel de buna ca si cele vechi, este o investitie buna pe care nu o face atat de decat incat sa spunem ca ajungem sa cheltuim foarte mult.

Pentru inlocuirea de piese uzate, defecte, distruse, din cauza unui accident sau alte cauze, se parcurg 3 pasi simplu: identificarea defectelor, care se face si vizual dar si prin testate, mai ales in ceea ce priveste sistemele computerizate si utilizarea senzorilor, urmata de comandarea pieselor necesare si nu in ultimul rand, instalarea acestora.

Luand in calcul tot ce se poate realiza la o masina si ce are nevoie acesta, exista unele schimburi si inlocuiri care se pot face pe loc, fara a mai astepta la coada sau astfel lucruri. Este indicat sa ii contactam in prealabil pe cei de la service pentru a ne comunica insa disponibilitatea si daca nu se poate pe moment, o ora in ziua curenta sau daca este urgent, putem merge direct la service-ul lor si fara indoiala ca cineva ne va putea ajuta. Pentru ca se pot intampla multe lucruri neprevazute si unele dintre acestea exact atunci cand avem nevoie de masina.

In timp ce unele inspectii si reparatii se fac atunci cand incep sa apara primele semne se uzura si functionalitate incorecta, altele se faca periodic, mai ales anual, precum cele realizate la inspectia ITP sau la RAR. Aici, pe langa ceea ce are masina pe ea, sa spunem asa, din fabrica, tot ceea ce este in plus trebuie sa fie permis de autoritati si totodata, sa fie omologat. In caz contrar, soferii sunt obligati sa le indeparteze sau pimesc chiar si sanctiuni sub forma de amenzi daca circula pe strazi si nu prezinta dovezi ale omologarii.

Masinile BMW, oricare dintre acestea, de la modelele noi de lux si pana la modelele vechi, adevarate inovatii in materie de design si performanta, sunt speciale in felul lor si au nevoie astfel de un tratament special, de la interior si pana la exterior, atat la functionalitate cat si la aspect. Este important sa ne simtim cat mai bine cand conducem o astfel de masina iar asta poate fi obtinut in cazul masinilor vechi doar prin alegerea unui service profesional.