17 June 2024

Alege serviciile profesionale Cris Smile!

Cele mai bune servicii stomatologice se pot gasi cu usurinta in sectorul 6 la clinica Cris Smile! Acesti profesionisti din lumea stomatologica ofera servicii de cea mai buna calitate folosind aparatura de top!

Cei care cauta un cabinet pe care se pot baza intotdeuna pot alege Cris Smile, deoarece ofera servicii complete de la cele mai simple la cele mai complexe.

Indiferent de serviciul ales, fie aparat dentar,  implant dentar, parodontoza sau detartraj, pacientii au parte de personal calificat si amabil de fiecare data, dar si de un loc igienizat si preturi avantajoase!

Un detartraj este serviciul cel mai des cerut de majoritatea persoanelor, deoarece este o procedura relativ rapida si ofera multe beneficii pe termen lung.

Detartrajul este o procedura stomatologica neinvaziva prin care se indeparteaza placa bacteriana si depozitele de tartru de pe dinti, lasand in urma suprafete netede, lustruite, curate, neretentive.

Detartrajul este indicat in special pentru indepartarea tartrului subgingival, se folosesc intrumente ascutite precum: sonda, gheara, secera, chiureta. Prin aceasta metoda se inlatura precis si tartrul din spatiile interdentare, greu accesibile. Metoda consta in aplicarea unei anumite presiuni cu partea activa a instrumentelor, ceea poate genera un grad de disconfort, mai ales daca exista si sangerare, dar acest lucru este absolut normal si nu trebuie sa va ingrijoreze.

Tartrul este format din placa bacteriana (bacterii si resturi alimentare mineralizate) ce s-a depus in timp pe suprafetele dintilor si poate fi inlaturat doar de catre medicul dentist prin detartraj.

Aparitia tartrului este favorizata de igienizarea ineficienta, de alimentele consumate sau dintii inghesuiti care ingreuneaza ingrijirea, de fumat sau saliva in cantitate insuficienta. Saliva ajuta la curatarea dintilor si previne aparitia depunerii de placa bacteriana. O hidratare corespunzatoare ne ajuta sa mentinem o cantitate optima de saliva.

Aparitia tartrului este un proces natural, intalnit la majoritatea oamenilor. Din fericire putem controla dezvoltarea acestuia, prin igienizarea cat mai completa a cavitatii bucale (periaj, ata dentara, apa de gura si grija la alimentele consumate).

Tartrul are o consistenta poroasa, fapt care face ca placa bacteriana sa se depuna in mai multe straturi. Acest lucru jeneaza gingia, apasand pe ea si, in timp, are loc retractia gingivala care poate conduce apoi la alte afectiuni.

Este bine cunoscut faptul ca modul de ingrijire a cavitatii bucale ne influenteaza si restul organismului. In acest sens, prin eliminarea tartrului avem in vedere echilibrul oferit sanatatii inimii, dar putem controla si alte riscuri precum diabetul sau cancerul. Bacteriile prezente in cavitatea bucala pot ajunge in vasele de sange si prin urmare vor fi transportate catre inima si catre celelalte organe. Pot aparea si probleme la nivelul plamanilor, din cauza aspiratiei bacteriilor prin cavitatea bucala si gat.

Indepartarea tartrului presupune eliminarea placii bacteriene si a resturilor alimentare, prin urmare, vom scapa de sursa mirosului neplacut. Impreuna cu o igiena personala orala corespunzatoare, se va ajunge la rezultatul dorit: o respiratie proaspata.

Un cabinet stomatologic precum Cris Smile ofera cele mai bune servicii de detartraj la preturi avantajoase pentru toti clientii. Alege Cabientul Cris Smile din sectorul 6  pentru o dantura sanatoasa!