14 June 2024

gard wpc

Ai un gard WPC? Iata tot ce trebuie sa stii despre acest material!

Ai un gard WPC sau planuiesti sa-ti cumperi unul pentru curtea sau gradina ta? E posibil sa fi auzit prima data despre acest material, caz in care doresti sa afli mai multe despre el.

Totodata, e posibil sa fi fost atras de pretul avantajos al unui astfel de gard, dar si de calitatea care este, pe buna dreptate, laudata atat in mediul online, cat si in magazinele de profil. Indiferent de situatie, daca esti o persoana curioasa, atunci acesta este articolul potrivit pentru tine.

Iata ce ar trebui sa stii despre materialul cunoscut ca si WPC!

Ce este WPC-ul?

WPC (sau wood plastic composite) este un material relativ nou, realizat din fibre lemnoase si deseuri de plastic. In momentul de fata, este cea mai buna alternativa la lemnul natural/masiv, in special datorita prezentei plasticului, care face WPC-ul mai elastic, deci si mai rezistent in fata actiunii externe – calitate necesara in cazul unui gard WPC.

Dar asta nu este tot. Datorita modului in care fibrele lemnoase au fost imbinate cu plasticul, WPC-ul este foarte asemanator, la capitolul rezistenta la compresie si indoire si durabilitate, cu lemnul de esenta tare. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile care fac WPC-ul un material foarte popular.

Cum sunt caracterizate produsele din WPC?

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca produsele din WPC – si pot fi foarte multe, acest material avand o sumedenie de aplicatii – sunt 100% reciclabile si nu polueaza mediul inconjurator. Totusi, care sunt beneficiile de care te bucuri tu?

Ei bine, un gard WPC nu este afectat in niciun fel de razele UV, de actiunea apei, de umezeala, de molii sau alti daunatori, de mucegai, sau de foc. Acest material este unul dintre cele mai rezistente atunci cand vine vorba de intemperii si nu numai – astfel fiind ideal pentru un gard, o terasa, un foisor si asa mai departe.

Cat de des trebuie intretinut un produs din WPC?

Avand in vedere ca acest material rezista practic in fata tuturor daunatorilor externi, te-ai astepta sa trebuiasca sa il intretii cel putin o data pe luna, nu? Ei bine, acesta nu este cazul.

Daca nu iti pasa de praful care se poate depune pe un produs din WPC sau eventuala murdarie, atunci produsul respectiv nu necesita niciun fel de mentenanta. Deci, un gard WPC poate fi lasat sa isi faca treaba fara ca tu sa ai vreun fel de grija sau sa trebuiasca sa il verifici regulat. Cel mai mare avantaj este faptul ca stratul de vopsea al acestuia nu se sterge – poti spune adio achizitionarii de vopsele si lacuri pentru lemn.

Conform expertilor in domeniu, orice material dispus in mediul exterior va suferi o mica modificare de culoare. In cazul WPC-ului, acest lucru abia daca va fi vizibil, iar dupa estomparea initiala a culorii, intensitatea acesteia nu se va mai degrada in timp.

Nu ai un gard WPC, dar vrei unul?

Daca cele de mai sus te-au convins si pe tine sa iti cumperi un gard din WPC – sau placi pentru un alt tip de constructie – atunci apeleaza acum la expertii magazinului online Construiesti. Acestia te vor pune la curent cu absolut toate beneficiile acestui material si iti vor livra elementele necesare construirii unui gard strasnic – pretul avantajos si calitatea superioara sunt garantate!