15 July 2024

Ai nevoie de o firma de tractari auto? Cum o alegi pe cea mai buna?

In mod ideal, daca ai un automobil si circuli des pe drumurile tarii, in agenda ta trebuie sa fie numarul unei firme de tractari auto din zona in care circuli cel mai des. Conform celor de la SOS CAR 24/7, una dintre cele mai mari firme de tractari auto Brasov, daca alegi din timp firma cu care urmeaza sa colaborezi te poti bucura de preturi decente, de transparenta si de servicii prompte. Atunci cand esti in cautarea unei astfel de firme, este important sa stii ce sa cauti la ea.

Iata, asadar, cateva intrebari pe care sa le pui sau pe care sa ti le pui atunci cand optezi pentru o firma de tractari auto

  1. Care este pretul fix al serviciilor? In momentul in care suni la o firma de tractari auto trebuie sa iti ceara toate detaliile privind situatia in care te afli: tipul masinii, cauza care a dus la incapacitatea de a-ti continua drumul si pozitia exacta in care se afla. In functie de aceste detalii, reprezentantii firmei ar trebui sa iti ofere un pret exact pentru tractarea pana la un service autorizat sau pana in parcarea de acasa;
  2. Care este estimarea de timp pentru rezolvarea problemei? Timpul este foarte valoros. Tocmai de aceea, atunci cand te afli intr-o situatie neplacuta in trafic este bine sa ceri o estimare privind timpul in care se va rezolva problema. Multe firme de tractari promit interventia in maxim 15-20 de minute. Este  bine sa  te asiguri ca acest timp estimat este cel real;
  3. Intreaba de asigurari! Dupa ce a ajuns pe platforma auto, masina trebuie sa fie asigurata impotriva eventualelor accidente. Practic, firma de tractari trebuie sa aiba o asigurare foarte buna, care sa te despagubeasca intr-o situatie neplacuta. Nu accepta ca masina sa fie tractata fara o asigurare corespunzatoare! De asemenea, nu accepta ca masina sa fie tractata daca nu este bine ancorata pe platforma, in asa fel incat sa nu existe niciun risc in cazul unei frane bruste, spre exemplu!
  4. Ce alte servicii ti se pot oferi? De cele mai multe ori, tractarea este ultima solutie. Pentru multe masini ramase in drum este suficienta o mica reparatie la fata locului sau inlocuirea unei roti. Intreaba daca ti se pot oferi si astfel de servicii! S-ar putea sa iesi mult mai ieftin si mult mai rapid dintr-o situatie extrem de neplacuta.
  5. Ce tipuri de platforme are? Nu intotdeauna ramai in pana cu un automobil. De multe ori, poti sa ramai in pana cu o masina mare ( TIR, autoutilitara, etc). In astfel de situatii, este important ca firma de tractari sa aiba capacitatea de a te ajuta.

Este bine sa cauti o firma de tractari cu experienta, care a reusit sa tracteze cu succes mai multe masini si are clienti multumiti. Pe forumurile de specialitate poti gasi opinii despre firmele de tractari si iti poti face o idee despre serviciile acestora.