1 decembrie 2021
prosecco

prosecco

Afla cum se consuma prosecco pentru a te bucura din plin de aromele bauturii

Ruda indepartata cu sampania, spumantul preferat al lumii este un rasfat incontestabil. Gustul subtil si efervescenta lui il plaseaza printre bauturile cu reputatie luxoasa. Prosecco este preferatul petrecerilor, evenimentelor cu iz sofisticat, dar este o alegere excelenta indiferent de ocazie sau de momentul zilei. Versatilitatea gustului permite o multime de asocieri care il completeaza si il potenteaza.

O alegere buna pentru orice ocazie

Atunci cand iti doresti un rasfat pe cinste ori cauti cadoul perfect, intra in magazinul online preferat BeiCeVrei si descopera echilibrul perfect intre calitate si pret. Vei gasi o oferta diversificata de spumante, iar fiecare produs are propria descriere, pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Delicios si rafinat, prosecco poarta o denumire protejata. Doar bauturile care provin din anumite regiuni din Italia pot fi comercializate cu aceasta denumire: Veneto, Friuli Venezia Giulia, Conegliano, Valdobbiadene sau Asolo. Spre deosebire de sampanie, a carei metoda de obtinere presupune cea de-a doua fermentare in sticla, prosecco este produs prin metoda Charmat.

Aceasta presupune realizarea fermentarii in cisterne speciale, din otel inoxidabil. In vinul proaspat se adauga zaharul si drojdia, pentru ca fermentarea sa aiba loc mai repede, apoi vinul este limpezit si imbuteliat.

Desi bautura este cel mai des asociata cu evenimentele dinamice, cu petreceri, gale si alte activitati mondene, aceasta poate fi servita cu orice ocazie. Poate fi folosita ca baza pentru cocktailuri. Gustul sau subtil si pregnant in acelasi timp il face perfect pentru asocieri dintre cele mai diverse.

Astfel, poti bea prosecco simplu sau sub forma de cocktail. Iata cateva sugestii:

1. Hugo Spritz – un cocktail extrem de racoritor si parfumat care te va incanta indiferent de anotimp. Pentru realizarea lui, ai nevoie de 150 ml spumant, 20 ml sirop de soc, frunze de menta, un strop de apa minerala carbogazoasa, cuburi de gheata, felii de lime. Ingredientele se amesteca si se savureaza, de preferat in compania unor prieteni.

2. Sgroppino – acesta este unul dintre cele mai bune cocktailuri cu prosecco. Ai nevoie de urmatoarele: 100 ml vin spumant, doua linguri sorbet de lamaie, 25 ml vodka de lamaie, cuburi de gheata, frunze de menta. Incearca aceasta bautura absolut delicioasa si bucura-te de farmecul gustului proaspat si acidulat.

Combinatii reusite

Spumantul italian se potriveste de minune cu vodka si ginul. Este recomandat sa-l asociezi in general cu lichioruri limpezi si sa le eviti pe cele intunecate.

In ceea ce priveste asocierile culinare, cele mai potrivite mancaruri sunt cele din categoria “mancaruri de petrecere”. Trebuie retinut faptul ca acest tip de spumant este mai dulce decat altele din aceeasi familie. Sortimentul “dry” se potriveste perfect cu produse de patiserie dulci. Cele doua gusturi se completeaza si se armonizeaza intr-o simbioza perfecta. Iata cateva sugestii de mancaruri care pot fi asociate cu aceasta bautura:

prosecco
prosecco

Sortiment brut:

– sunca uscata la aer;

– foccacia;

– mini quiches si frittata;

– branzeturi blande precum fontina;

– sparanghel alb;

– fructe de mare.

Sortiment dulce:

– prajturi si dulciuri usoare;

– biscuiti in stil italian;

– macarons;

– suffle-uri dulci;

– mousse si parfaits;

– floricele de porumb.