22 June 2024

4 Sfaturi simple pentru a te muta cat mai rapid in locuinta noua

 

Achizitionarea unui nou imobil este fara doar si poate un moment de o importanta majora pentru orice proprietar, ce marcheaza adesea un nou inceput. Dupa achizitia propriu-zisa, urmatorul pas este reprezentat de mutarea tuturor obiectelor din vechea locuinta, in cea noua. Acest proces este adesea privit ca o reala corvoada, intr-un stres fara margini pentru marea majoritate a proprietarilor. Oricat de migalos ar putea parea acest proces insa, in realitate lucrurile sunt mult mai simple daca totul se face intr-un mod cat mai organizat. Lipsa unui plan bine pus la punct, va face din procesul de mutare o reala provocare, ce iti va pune la icercare rabdarea.

Entuiziasmul, desi este un lucru esential pentru starea noastra de bine, acesta nu este suficient pentru ca lucrurile sa poata fi mutate dintr-o punct intr-altul, rapid, simplu si eficient. Pentru ca stim ca iti doresti sa te bucuri cat mai curand de confortul din noua locuinta, am pregatit pentru tine o lista cu cateva sfaturi ce iti pot fi de folos in procesul de mutare.

            Organizeaza lucrurile, renunta la cele inutile si doneaza

Pentru a facilita procesul de mutare, intr-o prima etapa este recomandat sa te asiguri ca organizezi totul foarte bine. O organizare buna presupune o prioritizare a lucrurilor de transportat. Spre exemplu, pentru inceput este recomandat sa transporti piesele de mobilier esentiale (patul, masa, etc), urmand ca mai apoi sa iti indrepti atenti asupra celorlalte obiecte. La acest pas, iti recomandam sa soretezi si lucrurile de care nu mai ai nevoie si sa iei in calcul donarea lor. Aceasta decizie nu doar ca va fi de folos celor mai nevoiasi, insa te va ajuta si pe tine sa renunti complet la lucruri pe care oricum nu le mai foloseai. Indiferent ca este vorba despre un apartament sau o casa, niciodata nu ar trebui sa sacrificam inutil spatiul.

            Impacheteaza totul cu mare atentie

Impachetarea lucrurilor din vechea locuinta ar trebui sa se faca atent si intr-un mod cat mai organizat, astfel incat sa eviti haosul. Spre exemplu, pentru a evita eventuale zgarituri sau loviri pe durata transportului, poti opta pentru folie stretch sau alte solutii de amalare existente. Mai mult decat atat, iti recomandam sa depozitezi totul in cutii, astfel incat sa le poti transporta cat mai usor de la o locuinta la cealalta.

            Asigura-te ca ai cu ce le transporta

Daca in cazul obiectelor de mici dimensiuni lucrurile sunt mai simple, in situatia celor mari, situatia problemei se schimba radical. De aceea, este indicat sa iei legatura fie cu o companie de profil, fie cu alte persoane din cercul apropiat, care iti pot pune la dispozitie o solutie de transport pentru mobilier si electrocasnice mari.

            Despacheteaza treptat si ramai cat mai organizat

Chiar daca ai tendinta de a despacheta toate cutiile simultan, crezand ca vei pune mai repede capat dezordinii, in realitate acest lucru va crea si mai mult haos. De aceea, recomandarea este aceea de a despacheta cutiile pe rand, urmand sa te asiguri ca pui fiecare obiect la locul sau. In acest fel, intreg procesul va fi unul mult mai organizat si vei evita dezordinea generala, care iti poate da impresia ca nu vei mai termina de aranjat curand.