20 June 2024
dieta

4 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a incepe o dieta

Nu te poti arunca pur si simplu intr-o dieta, chiar daca acest lucru ar fi foarte confortabil. Trebuie sa te pregatesti corespunzator pentru procesul care va urma, mai ales dat fiind faptul ca majoritatea dietelor sunt de durata.

Desigur, lucrul principal pe care trebuie neaparat sa il faci este sa te consulti cu medicul specialist sau cel putin cu medicul de familie. Este important sa stii daca inceperea unei diete iti va afecta corpul sau daca ai anumite afectiuni care pot fi inrautatite de unele diete.

Iata alte 4 lucruri pe care trebuie sa le faci!

Ia in calcul mai multe schimbari in viata ta

O singura schimbare este usor pierduta in rutina zilnica. De exemplu, daca incepi pur si simplu sa mergi la sala, fara sa aplici si alte schimbari in viata ta, sunt sanse destul de mari ca, incet-incet, vizitele la sala sa se rareasca in timp. Dupa o anumita perioada, te vei opri pur si simplu, fara sa realizezi.

Acelasi lucru se intampla si atunci cand incepi o dieta. Daca dieta este singura schimbare, vei uita de ea in cele din urma. Tocmai de aceea sunt recomandate schimbarile radicale, care sa influenteze cat mai multe aspecte din viata ta.

Programeaza-ti mesele pentru eficienta maxima

Care este cea mai buna metoda de a evita gustarile aleatorii din timpul zilei? Simplu – prin programarea meselor zilnice, mai ales atunci cand urmezi o dieta. Astfel, stii la ce ora ar trebui sa mananci si poti spune nu gustarilor, indiferent cat de delicioase par sau sunt acestea.

Totodata, aceasta modalitate te ajuta sa eviti si gustarile nocturne daca iti impui o ora maxima la care poti avea ultima masa sau gustare.

Alege dieta potrivita pentru tine

In loc sa alegi cea mai cunoscuta dieta la momentul respectiv – dieta care ar putea sa nu aiba rezultatele dorite – este indicat sa alegi o dieta care ti se potriveste. Mai exact, stai departe de dietele extreme si care iti promit rezultate intr-un timp foarte scurt.

Acesta este unul din motivele pentru care ar trebui sa apelezi si la un nutritionist inainte de a face o alegere. Acesta iti poate spune ce anume ti s-ar potrivi, dar mai ales cum poti ajusta o anumita dieta, pentru ca aceasta sa fie perfecta pentru tine.

Fii pregatit/a psihic!

Schimbarea completa a planului alimentar poate avea efecte neplacute la nivel psihic – multe persoane simt ca pur si simplu nu mai pot continua dieta dupa un timp destul de scurt. Astfel, trebuie sa te pregatesti psihic inainte de a o incepe.

De exemplu, o strategie populara folosita de mai toate persoanele care tin o dieta consta in stabilirea unui cheat day – adica o zi in care poti manca ce vrei tu, fara a te simti cu musca pe caciula.

Totusi, daca esti in cautarea unui diete bazata pe alimente sanatoase, dar in acelasi timp si gustoase (riscul de a renunta fiind mai mic), poti apela oricand la dieta Nupo! Website-ul acesteia contine toate informatiile de care ai nevoie pentru a sti ca faci o alegere buna pentru tine, corpul si sanatatea ta!