14 June 2024

4 Lucruri pe care este recomandat sa le faci pentru a te simti mai bine in pielea ta

Fiecare dintre noi am trecut la un moment dat prin situatii in care pur si simplu ne-am simtit lipsiti de orice fel de incredere in potentialul pe care il avem. Lipsa increderii in sine desi nu pare a fi o problema alarmanta, in realitate aceasta poate sta la baza ratarii unor oportunitati importante ce apar si ii poate determina pe cei in aceasta situatie chiar sa se izoleze complet de lume. In timp ce unele persoane respira incredere prin fiecare pot, altele intampina probleme serioase la acest capitol, astfel ca aleg sa isi traiasca viata de zi cu zi cat mai izolati. Vestea buna insa este faptul ca increderea in sine este un lucru ce poate fi cultivat, chiar daca acest lucru presupune ca persoana in cauza sa faca cateva schimbari importante si chiar sa renunte la anumite lucruri.

Identificarea lipsei increderii de sine este un proces destul de dificil, in special intr-o prima etapa, cand in general exista tendinta de a nega aproape orice lucru negativ care ni se intampla. Pentru ca lipsa increderii de sine este un lucru ce poate afecta drastic viata de zi cu zi, am pregatit pentru tine cateva recoamandari pe care le poti lua in calcul pentru a putea castiga un plus de incredere in potentialul pe care il ai.

            Invata din esecuri

De cele mai multe ori, atunci cand lucrurile nu decurg asa cum ne-am propus, ne alegem cu cum ulta dezamagire, ceea ce va duce la o scadere a increderii in sine. De aceea, recomandarea este aceea de a incerca mai degraba privesti esecul ca pe o lectie, din care sa inveti ceva. Adoptand aceasta atitudine, iti va fi mult mai simplu sa cresti increderea pe care o ai in propria persoana.

            Solicita ajutor de specialitate

Lipsa increderii in sine poate afecta semnificativ modul in care se desfasoara viata de zi cu zi a unei astfel de persoane, astfel ca solicitarea ajutorului de specialitate este mai mult decat recomandata. Minunata psihoterapie poate aduce rezultate importante intr-o varietate e situatii ce au legatura cu depresia, anxietatea sau alte afectiuni care au un impact negativ asupra modului in care se desfasoara viata de zi cu zi a unei persoane. O simpla discutie cu psihoterapeutul te va ajuta sa intelegi mult mai bine ce si de ce ti se intampla.

            Ai grija de imaginea ta!

Stima de sine presupune modul in care ne percepem propria persoana. Atunci cand exista lucruri care nu ne plac la personalitatea sau corpul nostru, acestea pot avea un impact negativ asupra modului in care actionam sau nu in anumite situatii. Iti doresti o dantura perfecta, www.creativedentline.ro iti pune la dispozitie o gama larga de servicii stomatologice care iti pot aduce rezultatele la care ai visat mereu.

            Evita sa te compari cu altii!

Suntem prin natura noastra unici, astfel ca este absolut firesc ca fiecare sa avem un ritm propriu in care sa evoluam. Comparatiile cu cei din jur sunt utile atunci cand dorim sa obtinem o doza aditionala de motivatie, insa atunci cand folosim acest lucru pentru a scoate la suprafata incapacitatea noastra in anumite situatii in care altii reusesc, acestea pot fi de-a dreptul “distructive”.