20 June 2024

3 tipuri de replici de arme folosite în Airsoft

În jocul de Airsoft se utilizează replici de arme adevărate care arată aproape identic cu armele pe care le vedem de cele mai multe ori în filme. Acest joc cu tentă militară simulează de regulă un conflict între două tabere menit să se finalizeze cu victoria uneia dintre tabere după ce adversarii sunt scoși din joc unul câte unul.

Pentru a intra în jocul de Airsoft este foarte important să cunoști regulile de bază dar și să ai un echipament adecvat de la care nu trebuie să lipsească ochelarii de protecție. Jucând pe terenuri accidentate, mai ales prin pădure, e recomandat să utilizezi niște bocanci militari de calitate pe care îi poți achiziționa online de pe site-ul celor de la NRG.ro.

Replicile de arme pe care le vei folosi în jocul de Airsoft sunt neletale și fac parte din categoria E, fiind disponibile pentru persoane fizice fără a avea nevoie de autorizații speciale. Orice persoana fizică cu vârsta minimă de 18 ani poate achiziționa o replică de armă pentru Airsoft. Dacă ești începător, atunci este recomandat să testezi niște replici de arme de la amicii tăi astfel încât să întelegi cât de puternice sunt și la ce grad de risc îți poți expune coechipierii de joc dacă nu ai destulă îndemânare.

Replici de arme automate electrice

Aceste modele care folosesc puterea energiei electrice transformată în energie cinetică pentru lansarea bilei sunt cele mai populare în rândul jucătorilor. Acest lucru este dat în primul rând de autonomia foarte mare ce permite lansarea a unui număr foarte mare de bile cu un singur acumulator. De asemenea, jucătorii începători au nevoie de arme airsoft cu precizie și viteză constantă pentru a lovi adversarii. Replicile de arme electrice se pot îmbunătăți constant iar portofoliul este foarte mare, în special pe site-ul celor de la NRG. Viteza de lansare a bilei poate ajunge până la 170 m/s. Deși sunt utilizate în mod alert pe câmpul de luptă, componentele replicilor nu se uzează foarte ușor.

Replici de arme pe bază de arc

Sunt replici utilizate de jucătorii profesioniști care preferă modele simple prin construcție. Sunt utilizate în special de jucătorii care stau la pândă și au nevoie de puști cu lunetă sau replici de tip shotgun, ori pistoale. Principiul la baza lansării bilei este arcul comprimat. Sunt recomandate pentru viteza constantă de lansare a bilei și precizie. Un dezavantaj ar putea fi capacitatea limitată de stocare a muniției.

Replici de arme pe bază de gaz

Sunt mai puțin populare în rândul jucătorilor din România. Aceste replici de arme folosesc gazul ca sursă de putere pentru lansarea bilei. Replicile de arme pot avea sau nu recul la lansarea bilei. Nu sunt atât de populare din cauza preciziei scăzute față de replicile electrice. Deși precizia nu este una perfectă, viteza de lansare a bilei poate ajunge și până la 190 m/s.