20 June 2024

3 Obiceiuri ce te pot ajuta sa-ti pastrezi dantura sanatoasa

 

In secolul curent, imaginea personala a devenit un lucru cu o importanta deosebita atat pentru femei cat si pentru barbati. Nu de putine ori, grija pe care ne-o acordam este lucrul care poate spune o multime de lucruri despre noi, chiar inainte de a intra in contact cu cei jur. Daca intr-o prima instanta, tinuta are un rol important in acest sens, pe de alta parte, sanatatea danturii este de asemenea un lucru ce poate fi observat cu usurinta. In mod deloc surprinzator, privirile noastre se opresc de multe ori la nivelul danturii celor cu care intram in dialog, tocmai pentru ca imperfectiunile dintilor sunt usor vizibile.

Cu totii ne dorim o dantura perfecta si un zambet sanatos, pentru ca dincolo de faptul ca este un lucru ce contribuie semnificativ la imaginea personala, acest lucru contribuie totodata si la cresterea increderii de sine. Acest de pe urma aspect insa, probabil ca nu vine ca o noutate pentru nimeni. In cele ce urmeaza, am pregatit pentru tine cateva exemple de obiceiuri ce te pot ajuta sa ai parte de un zambet sanatos.

            Igiena orala riguroasa si constanta

Daca exista un lucru cu impact major pentru sanatatea danturii si pe care il putem face fiecare dintre noi, acasa este periajul riguros si constant al dintilor. Placa bacteriana se depune in mod constant pe suprafata dintilor si maselelor si chiar daca intr-o prima etapa nu pre a fi un lucru alarmant, realitatea este complet diferita. Placa bacteriana este in genere principalul adversar al dintilor, aceasta fiind principala cauza a aparitiei cariilor si a problemelor de natura gingivala. Un periaj riguros, realizat de cel putin doua ori pe zi, este o cale foarte practica prin care poti tine la distanta placa bacteriana si implicit cariile.

            Consultul stomatologic o data la 6 luni

O alta cale practica prin care poti avea grija de dantura este prin prezentarea regulata la un consult stomatologic. Medicii stomatologi recomanda un consult la 6 luni de zile, tocmai pentru a putea depista din timp orice afectiune dentara. Multe carii pot ramane greu vizibile pentru un timp si pe care pacientul nu le poate depisa in timp util, astfel ca deznodamantul este adesea unul neplacut. Din fericire insa, in prezent exista solutii revolutionare prin care pot fi inlocuiti dintii si maselele, una dintre acestea fiind celebrul implant dentar.

Schimbarea stilului alimentar

Sanatatea dentarii depinde de o serie de factori, printre care se numara desigur si alimentatia. Multe dintre alimentele pe care le consumam cu regularitatem, au un impact negativ asupra starii de sanatate a danturii. Printre acestea se numara zaharul in exces sau sucurile carbogazoase. La acestea se adauga si cateva obiceiuri nesanatoase, precum este consumul de alcool sau fumatul. Schimbarea stilului alimentar este o decizie ce va avea un impact pozitiv asupra sanatatii intregului organism. Spre exemplu, clasicul suc din comert, poate fi inlocuit cu o ceasca de ceai delicios, ce poate fi achizitionat de la www.Kafferoma.ro. Mai mult decat atat, un consum regulat de fructe si legume proaspete este mai mult decat recomandat pentru pastrarea sanatatii dintilor si a intregului organism.